pgerla píše:Sleduji diskuzi už několik dní a zařadil bych ji do kategorie "

bla bla bla" Jinými slovy plácání o ničem a bez praktického významu. Jak tu bylo řečeno tak lidské reakce jsou na sledovače pomalé, na minisumu bych za to dal doživotní diskvalifikaci a vůbec člověka co pomýšlí na dálkové ovládání bych pověsil za kule do průvanu. Pokud to někomu přijde kruté, tak ať se pokusí uspořádat vlastní soutěž, když se mu současná pravidla a práce pořadatelů nelíbí.
Pro samé rádoby vtipné hlášky mi uplně nevyzněl smysl toho co tu píšeš.
Možná proto, protože plácáš několik kategorií dohromady.
Jen tak pro zajímavost, ve Vídni je na všech sumo kategoriích (on Nano po Mega včetně humadoidního suma) dálkové ovládání povinné. Možná proto aby nezničilo sebe, protivníka, nebo nemělo šanci ohrozit diváky?
Ale bavíme se o "Sledovačích čáry" a všech jejich přidružených soutěžích. Vyslovil se tady organizátor jedné z nejlépe zorganozované soutěže na které jsem byl. Pan Sámel z Hranic. I přes to, že má ochranné mantinely na všech drahách tak komunikaci s robotem dovoluje, možná pro to, že si jako jeden znemnoha uvědomuje nemožnost ovládání člověkem? Stejně tak jako na Istrobotu v Bratislavě a na dalších mezinárodních soutěžích. Ale jo lidé vždycky zapovídali to co neuměli pochopit.
Takže pane kolego, jestli vůbec vlastníš nějákého robota, zkus si ho přes bt ovládat. A až si budeš myslet že to umíš, přijeď na naši soutěž do Ostravy. Jestli v naší soutěži porazíš autonomní roboty našeho týmu a neporušíš pravidla (nevyjedeš z čáry, nezkrátíš si trasu...) máš u mě litr.
A ptám se z naprosto praktického významu. BT je šance jak zastavit robota před pádem, už když mi robot vyskočil na soutěži a dopadl na koli zničil si převodovku na pololu motorech za 500,- Tohleto "plácání o ničem" jak jsi to nazval, je dotaz zda mám počítat se soutěžením v Praze, protože na mém robotu bude pohonná soustava za několik tisíc a nejsem tak bohatý abych kvůli dogma organizátorů jedné soutěže si nechal spatnout nebo šlapnout na robota.
Jo a mimochodem, kdyby se do pravidel napsalo: "Komunikace povolena, dělejte si co chcete". Stejně by vyhráli autonomní roboti a ostatní soutěžící by mohli držet papulu, protože tu možnost měli i oni. Takže i tento rádoby argument, že se pak budou muset organizátoři hádat se soutěžícíma co neznají základy fyziky a limitní schopnosti lidského postřehu je jenom alibismus.
Nicméně rád bych více než plácání do větru, názor někoho fundovaného.