založím tohle téma, předpokládám, že se za chvíli rozhoří velká válka protichůdných názorů, ale co už.
Mám potřebu si doplnit zásobu arduín. A tak se koukám kam je jít nakoupit.
Jelikož jsem zatím vždy připojoval sériovku do počítače, tak jsem používal nano s převodníkem CH340, to mne nikdy nezklamalo a ničím neurazilo. Já sleduju hlavní přednost v tom, že na rozdíl od FTDI mám tady 100% jistotu, že se jedná o "ten padělanej", jen ty ovladače nemají potřebu to řešit.
Teď budu ale potřebovat řešit něco s komunikací mimo PC, takže si asi koupím nějaká pro mini a nebo pro micro. Nějak mi uniká zásadní rozdíl. Na nějakém fóru jsem četl, že často používají nepřesný rezonátor na místo přesného krystalu, to konec konců všechny moje předchozí taky, takže si podle nich nenařizuji hodinky.
Mám tu vybráno pár hezkých klonů z čínské lidové republiky, máte prosím někdo nějaký konstruktivní názor proč si jaké koupit jinak a lépe??
Líbí se mi TOHLE (1) nebo TOHLE (2) extra levné Pro mini, nespatřuji v nich rozdíl. Pak je tu ještě TOHLE (3), které má hezčí krystal a trochu jinej pinout.
K tomu si budu muset dokoupit nějakej převodník USB-TTL. Tady trochu váhám, jestli mám jít po ceně a koupit si TENHLE (4), tady váhám, jestli si nepořídit nějakej, kterej má vyvedené DTR, abych nemusel mačkat při programování reset tlačítko.
No a nakonec bych si doplnil svojí domácí zásobu "nano". Tady si myslím, že to je jednoduché, koupím si TOHLE (5) nebo TOHLE (6). Jen malá připomínka, minule jsem na robodoupěti viděl desky, které mají usb micro konektory, to se mi líbilo, že to má lepší "cable management"
Pak jsem ještě narazil na TOHLE (7), že bych si mohl nahrát vlastní procík

Jaké máte názory na tenhle typ nákupu a provozu? Kdo nakupujete jinde a jinak??
Díky