dobíjecí stanice

Postup stavby, dotazy, úspěchy, slepé uličky a zkušenosti
hubacekp

Re: dobíjecí stanice

Příspěvek od hubacekp »

Ty superkondenzátory asi budu muset zkusit.
Free energy je docela hezky provedený podvod.
aladin

Příspěvek od aladin »

Free energy určitě není podvod, když to ukazuje tolik hezkých videí.
A protože je to vyrobit tak jednoduché, nevyplatí se to vyrábět, obchodníci by na tom nevydělali...
A asi jsou na tom nějaké patenty a licence :-( A nějaká speciální přísada z laboratoří La Gargamel, která se hůř shání.
Dex
Administrátor

Příspěvek od Dex »

Mno dobrý, ale já celé dopoledne rozdělával harddisky kvůli magnetům a co teď s tím? :lol:
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
hubacekp

Příspěvek od hubacekp »

Dobrý nápad. Pokusím se La Gargamel sehnat. Až to udělá nějaké "puff", pošlu taky hezké video - černý nos a začouzené vlasy :-)
@Dex: ty magnety z harddisku dej do sloupečku. Jen pozor, ať nezastavíš rotaci Země!
JuraS.

Příspěvek od JuraS. »

Mám několik magnetů z velmi starých HDD, ty mi příjdou silnější než z těch SATA disků. Aspoň tím, že si je "lepím" na trezor v práci a sundat je je zábavné (když o to někoho požádám)...nemám ale drát jinak bych už motal ..a měřil...
uhnila_malina

Příspěvek od uhnila_malina »

Co se týká free enegy myslím že je to velice pěkně zdokumentováno tady: https://www.youtube.com/watch?v=hoqF3gjLIyI veškeré jiné technologie jsou jen další dobře zamaskované konvenční technologie.

Je zde i další odvetví ktere by se s trochou nadsázky dalo nazvat free energy a opravdu funguje. Bohužel v praxi se dá získat jen zanedbatelné výkony. Obecně jsou tyto metody známy jako energy harvesting.
JuraS.

Příspěvek od JuraS. »

Tak nevím, to co tam vysvětluje je pro mě španělská vesnice. Raději budu věřit videu kde někdo uprostřed pole na kus plastový trubky namotá měděnej drát, oboustrannou lepící páskou k ní přilepí magnet a pak na to připojí motorek co se hned točí..možná je to nahrané, nastříhané..možná je nastříhané když někdo vezme 2lt cocacoly a otevře jí a vhodí dovnitř jeden bombón a to téměř vybuchne a vystřelí to proud coky do výšky 5 metrů. nebo když tím zkouší nafouknout šprcku co jim exxploduje protože se tam ten co2 už nevleze. To by pak znemenalo, že v samotných 2lt cocacoly je víc jak 12 lt co2 protže klasická šprcka má ten objem. Je to fake nebo je to pravda ? Takže namotanýmu drátu s magnetem já věřit budu a jak jsem psal, jakmile někde seženu ten drát tak si to hnedle vyzkouším
uhnila_malina

Příspěvek od uhnila_malina »

JuraS. píše:jakmile někde seženu ten drát tak si to hnedle vyzkouším
Tak dej potom vědět jak jsi dopadl.. :)
jrt

Příspěvek od jrt »

... jakmile někde seženu ten drát tak si to hnedle vyzkouším
Ten drát koupíš v každé prodejně s elektroinstalačním materálem nebo v jakémkoli hobbymarketu. Jen z něj budeš muset sloupnout plastovou izolaci. I když, teď se dívám, další překážka na obzoru. Ono je třeba taky pájení a to ti zatím asi ještě moc nejde. Nebo už ano? Jo a oboustranná lepící páska se dá koupit v papírnictví... :D
Jen pozor, abys té energie neodebral moc a nevytvořil si v obýváku černou díru.
jrt
Dex
Administrátor

Příspěvek od Dex »

Na černé díry si dávejte pozor, něco z nich prý září ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
Odpovědět