toto pochází z laboratoří LT:

- vrchní strana desky
LT to nikde nešlohla, naopak, šlohnul to nějaký Rus z laboratoří LT a dodal to číňanům v OSH. Ti to nyní vyrábí v Mexiku a prodávají. Dokonce tam nechali i logo LT. Průměrný, ani nadprůměrný číňan toto nenavrhne. Stačí se podívat na čínské výtvory.... Stejně tak průměrný Rus, dokonce ani když do sebe nalije 2 litry vodky, toto nenavrhne.
Ta deska má prý 6 vrstev a celkem komplikované výřezy, slepé otvory a průchozí otvory jen mezi některými vrstvami. Je to o něčem jiném, než když si do OSH dá nějaký Pepa Novák z Vidlákova vyrobit desku na blikač s Arduinem.
Ten čínský soft na reverse engineering mám ve starší verzi, je z roku 2014. Běhá nad wokny XP a umí docela dost, ale jen se součástkama, která tehdá existovaly. S novějšími neumí. Existuje ale podezření, že k off-line verzi Altia číňani vyrobili také reverzní software. Pak offline verzi zrušili, resp ji přestali vyvíjet dál. Mám ji též, dá se nainstalovat, ale ani po spuštění přes správné username a password se nerozběhne. Na netu jsou o tom dost rozsáhlé debaty a obecně se má za to, že důvod je, že u offline verze by nemohli kontrolovat co kdo dělá.
Z Gerber dat se reverznim software dá (nikoliv automaticky) vytvořit schema. Postup je takto:
Určí se z konektorů kde je napájení. Z napájecích linek software vyvodí seznam možných obvodů na desce, vyhledává je podle pinů z knihovny. V druhý fázi software kontroluje spojení výstupů a vstupů jednotlivých obvodů. Jde o to, že nelze vždy spojovat výstupy s výstupama. Takto software eliminuje řadu obvodů se stejným napájením. Po těchto prvních dvou krocích nahodí na obrazovku první sestavy obvodů, které připadají v úvahu. Ve třetím kroku se hledají diskrétní aktivní součástky. Obsluha pak zkouší jednotlivé konfigurace, sestavy obvodů a pasivních součástek a v naprosté většině případů se trefí.
Ta verze software z roku 2014 co mám, má v knihovně 1840 digitálních obvodů z řad TTL, CMOS a ECL a dále 966 linieárních analogových obvodů, převážně TI, AD.
Zkoušel jsem to na řadě různých projektů z Githubu a jiných projektech různě stažených z netu. Skutečně to funguje.