V půlce prváku na střední jsem narazil na soutěže se sledovači čáry a po návštěvě a účasti (pouze se školním Mindstormem

) na dvou z nich, jsem se rozhodl postavit si vlastního. Schéma jsem našel na stránce SPŠ Hranice(
http://www.sps.hranet.cz/samelm/sledovac_PICAXE_08.htm), motorky (GM7) koupil ve Snail Shopu a el. součástky na GME. Mozkem robota je Picaxe 08m2,jako budič motorů jsem použil ULN2003 a tři senzory (fototranzistor a IR dioda). O letních prázdninách jsem se do toho pustil. Po rozchození na nepájivém poli a napsání prográmku jsem začal realizovat konstrukci. Postačil starý plošňák, tavná pistole a kolečka z lega. První verze byla trochu delší a špatně zatáčela. Druhá verze už byla lepší, přepsal jsem program i na zatáčky v pravém úhlu a zatím funguje skvěle.
Málem bych zapomněl, chtěl bych moc poděkovat všem z tohoto fóra, kteří mi poradili a z jejichž příspěvků jsem čerpal nápady a rady.
25.9 - Napadlo mě,přidělat tam i IR čidlo nebo ultrazvuk (HC-SR04 nebo SRF05) kvůli překážkám, jelikož u tohoto procesoru jde použít Serial In jako univerzální pin.