jova píše:Téhle poznámce nějak nerozumím. Já ty obvody dávám třeba do věžních hodin co stavím pro kolegu hodináře. Ta první verze bude mít za sebou skoro rok provozu v horku i mrazu na věži. RTC obvod běží celou dobu bez jakékoliv závady. Spíše jseme museli řešit mechanické závady, odrušení procesoru a dodělat tam automatické resetování které zareaguje, kdyby se procesor „kousnul“.
Myslím, že měl spíš na mysli, abych já nepřestal modul používat. Bohužel dotyčný asi nepochopil, že vzhledem k povaze zařízení je potřeba, aby bylo spuštěné co nejdéle, ale nevadí. Pokud to dotyčnému udělá radost, zařízení je užíváno denně.

A ne, velmi děkuji za nabídku, ale bydlím velmi blízko dvou arduino obchodů, takže není problém cokoli dokoupit. Nejdříve vyzkouším DS1307 a uvidíme. Ale ta DS3231 mě láká kvůli vnitřnímu senzoru teploty, takže nych mohl mít stanici s vnitřní a vnější teplotou. No uvidíme jak dopadne 1307.
EDIT: Ještě teda vysvětlivka speciálně pro pgerla: Zařízení je POUŽÍVÁNO (nikoliv jen sestaveno) jako meteorologická stanice se zápisem dat (teplota a vlhkost) z venku na microSD kartu na zařízení. Výsledný soubor je potom převáděn na grafy.Tzn, že bez hodnot se neobejdu. A jestli ti přijde 2000 zápisů za týden jako, že je zařízení nevyužito, pak už k tomu nemám co dodat.