není to zrovna raketová věda ale je hezké, že to někdo před námi spočítal

Tady chlapec má udělanou analogovou klávesnici 4x4 klávsy.

Ale kdyby ty vstupy mohly být analogové, tak by se s těma odporama už dalo rozlišit víc zmáčknutých tlačítek od jednoho ...Ghosting can also occur in the Charlieplexing method. In matrices, the ghosting can be solved by adding diodes to the buttons to prevent back current flow. But in charlieplexing, ghosting cannot be solved.
Ten zdroj (respektive jeho ekvivalenty) znám velmi dobře a rozhodl jsem se jej ignorovat. Znáš to, neříkej že to nejde, nebo přijde nějaký blbec který to neví a udělá to.DavidO píše: ↑20 led 2019, 19:59 Já vím, že jednak asi nechceš slyšet tuhle odpověď, a navíc že ta odpověď třeba ani nemusí být správná, ale podle tohohle zdroje to prostě nejde:Ghosting can also occur in the Charlieplexing method. In matrices, the ghosting can be solved by adding diodes to the buttons to prevent back current flow. But in charlieplexing, ghosting cannot be solved.
Jo, tohle je zatím první metoda, která mi funguje (s trochou odvahy i bez přidaných diod/odporů; rozdíl 0,7V není tak málo). Druhá je "říznout to" opěrákem, ale to trochu kazí pohled na jednoduchost.