Podařilo se mi motorek seřídit tak, že spolehlivě běží na jeden článek Li-on 18650. Při správném počátečním nastavení lopatkového kola se po připojení baterie sám rozeběhne, jinak je nutné jej roztočit ručně. Pro usnadnění načasování motoru jsem paralelně k cívce elektromagnetu připojil LED s odporem 560R. To žluté kolo s pneumatikou je setrvačník. Zkoušel jsem i větší, ale to už se motor na jednočlánek sám nerozeběhl.
A protože mi zbyly všechny potřebné součástky na motor s podkovovitým permanentním magnetem a vinutou kotvou, postavil jsem i ten. I tento motor spolehlivě běží na jednočlánek 18650. Bez problémů se roztáčí na obě strany v závislosti na polaritě napájení. Ovšem vzhledem k velikosti a tvaru statoru a komutátoru existuje poloha, kdy se sám neroztočí a je potřeba mu pomoci.
Z fotografií je patrné, že pro oba motorky jsem si vyrobil nové izolované držáky kartáčků, protože původní řešení jejich uchycení se mi opravdu nezamlouvalo (zejména u motoru s vinutou kotvou a komutátorem).