Veselé obrázky

V lampárně možno podat stížnost na jiného člověka, na firmu, na úřad, na politickou stranu, na sousedovo zvíře, na milence své ženy, na vlastní ženu, na cizí ženu, na počasí, na vládu, na daně, na Láďu, na admina a na fůru jiných věcí.

Lampárnu též možno využít k pokládání dotazů filosofických, metafyzických, alchymistických, astrologických či běžnému zařazení se vyhýbajících.
Odpovědět
fulda

Re: Veselé obrázky

Příspěvek od fulda »

tomu nerozumíte, to číslo znamená, jak daleko dosvítí :mrgreen:
Pochopitelně za přímé viditelnosti a za absolutní tmy.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
petr-kubac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr-kubac »

Dosvit 55000 centimetrů neboli 550 metrů není nereálný. Mám LEDkovou baterku, kterou strkám místo okuláru do hvězdářského dalekohledu, protože když jsem šetřil záda a hvězdičky zaměřoval zeleným laserem opakovaně na mně někdo volal policajty.
Ověřený a 100% využitelný dosvit této sestavy je přes 2 kilometry.

Nemluvě o tom, že na branný kurs na sklonku komunismu jsem přinesl "halogenovou baterku od soudruhů z NDR", kterou mi kantoři zabavili a pak s ní v docela velikém areálu odchytili celou mužskou posádku (mimo mně) jak se vkrádají do "dámských" chatek - na sex.
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Baterkovy OT: Ja bych docela rad videl v akci tohle: https://www.kronium.cz/nabijeci-patraci ... _2864.html
Ale koupit si to kvuli tomu nepujdu ;)
HonzaD

Příspěvek od HonzaD »

K baterce v odkazu:
Světelným zdrojem je bílý laser s technologií LEP
Co si pamatuji z fyziky, tak laser je kolimované koherentní monochromatické světlo; Wiki si to myslí také. To moc nejde dohromady s bělostí. Nicméně internety se tváří, že LEP (laser excited phosphor = laserem se svítí na fosfor) má existovat a mít nějaké výhody oproti obyčejné bílé LED, i když mi uniká, proč by to mělo fungovat. Představuji si to tak, že atom fosforu pohltí foton a pak ho vypustí s nižší energií náhodným směrem. Že to bylo předtím kolimované by mu mělo být fuk.
fulda

Příspěvek od fulda »

Celkem běžně se to používá třeba u projektorů, v autě mi tím maluje head up display.
Namátkou: https://www.alza.cz/laserove-projektory/18872424.htm
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Treba to bude dalsi velka vec v baterkach, jako byly xenonove zarovky po revoluci a pak LEDky. I kdyz, pro bezne pouziti ten malo rozbihavy paprsek az tak uzitecny neni. Ale to neni nic, co by cocka nevyresila ;) Dame se prekvapit.
DavidO

Příspěvek od DavidO »

Ňák tu poslední dobou nejsou moc obrázky, tak tady jeden máte. Je to na ochranu proti hen tomu vírusu:
IMG-20260513-WA0004.jpg
Nikoho plánovaně neurážím. Jestli se Vám nelíbí co píšu, tak to nečtěte. A ostatně, třeba za to nemůžu - Researchers believe that dark humor can be a significant symptom of dementia.
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Jen teda nevim, jestli je to vesele :( Zvlast kdyz si uvedomime, ze i tihle lide maji pravo rozhodovat o budoucnosti vsech... No nic, zpatky k "lopate".

EDIT: tusite nekdo, jak ta rada frekvenci mohla vzniknout? Ja v tom zadnou matematickou zakonitost nevidim, ale verim, ze to nejak oduvodnene maji...
petr-kubac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr-kubac »

Musím propíchnout vaše sociální bubliny - SICE souhlasím, že to je kravina na kvadrát.
NICMÉNĚ..... ženská umí psát, postovat na Facebook, umí si nastavit profilovou fotku, zná jednotku Hz alias Hertz
Pohledem dlouhé praxe ve zdravotnictví - už jen tím spadá na tu lepší stranu Gaussovy křivky.
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
Dex
Administrátor

Příspěvek od Dex »

No a co když je za tím nějaká AI? Poznali bychom v tomto případě rozdíl? :lol:
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
Odpovědět