Kopie vašich projektů v číně

V lampárně možno podat stížnost na jiného člověka, na firmu, na úřad, na politickou stranu, na sousedovo zvíře, na milence své ženy, na vlastní ženu, na cizí ženu, na počasí, na vládu, na daně, na Láďu, na admina a na fůru jiných věcí.

Lampárnu též možno využít k pokládání dotazů filosofických, metafyzických, alchymistických, astrologických či běžnému zařazení se vyhýbajících.
fulda

Kopie vašich projektů v číně

Příspěvek od fulda »

Toto je zejména vlákno pro příznivce konspiračních teorií. Inspiroval mne k němu zejména tento post:
JPLABS píše: 21 srp 2024, 21:04 Číňani jsou schopní úplně všeho. Z jedné firmy jim zadali výrobu desek pro klávesnici. Číňani vyrobili a odeslali desky do Česka. Ještě než ty desky dorazily, už za týden po odeslání ty desky nabízel Alík.
Jak jistě všichni víte, v amáru 1/2018 jsem zveřejnil článek "hrátky s USB", kde jsem mimo jiné popsal USB myš, která je vlastně bez myší a hodí se mimo jiné k tomu, aby počítač neusnul. Prostě se velice pomalu náhodně hýbe o malé kousky, takže si počítač myslí, že něco dělám.
V poslední době se pár takových objevilo na ali. Takže se cítím oprávněn rozvíjet teorie o tom, že zlý číňan okopíroval a prodává produkt, který jsem zveřejnil v českém malonákladovém časopise. :mrgreen:

A abych byl kompletní, tak doplním, že moje verze si dává záležet na tom, aby dělala pomalý plynulý pohyb a aby pohyb byl náhodný, zatímco čínská verze opakuje stále stejný pattern a jen skáče sem tam na tři místa.

Obrázek
Obrázek
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
DavidO

Re: Kopie vašich projektů v číně

Příspěvek od DavidO »

Že bys nebyl jedinej, koho něco takového napadlo? 🤔
Nikoho plánovaně neurážím. Jestli se Vám nelíbí co píšu, tak to nečtěte. A ostatně, třeba za to nemůžu - Researchers believe that dark humor can be a significant symptom of dementia.
fulda

Příspěvek od fulda »

To se mi nechce věřit, takové geniální nápady moc lidí nemá.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
aladin

Příspěvek od aladin »

Podle nejnovějších údajů Světové organizace duševního vlastnictví (WIPO) bylo v roce 2023 podáno celosvětově 3,55 milionu patentových přihlášek, což představuje nárůst o 2,7 % oproti předchozímu roku.
El País

Čína si udržela vedoucí postavení s 1,64 milionu podaných přihlášek, což tvoří 46,2 % celosvětového podílu. Tento počet je téměř třikrát vyšší než u druhých Spojených států, které podaly 519 364 přihlášek. Následovalo Japonsko s 414 413 a Jižní Korea s 287 954 přihláškami.
El País

Evropská unie jako celek podala méně přihlášek ve srovnání s předními asijskými zeměmi. Například Německo, největší přispěvatel z EU, podalo 133 053 přihlášek. Celkově EU představovala 10,3 % celosvětových patentových přihlášek v roce 2023, což je pokles oproti 12,6 % v roce 2013.
El País

Tyto statistiky ukazují na rostoucí dominanci asijských zemí v oblasti inovací, přičemž Čína hraje klíčovou roli. Evropská unie čelí výzvám v udržení kroku s tímto trendem, což zdůrazňuje potřebu posílení investic do výzkumu a vývoje.
kolbaba71
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolbaba71 »

Když Číňani podávají patenty i na opensource, který si bez skrupulí přivlastní, tak není divu, že jich mají tolik. Třeba výrobce 3D tiskáren Bambulab byl v tomto ohledu hodně aktivní. Ale co jsem slyšel, tak naštěstí nebyl vůbec úspěšný. Ale i tak ty technologie ve svých výrobcích používá, i když se to dle pravidel nesmí. O to víc mě nepřekvapilo, když etický hackeři zveřejnili, co všechno jejich tiskárna či slicer posílá - zjednodušeně řečeno vše. Mají to vcelku vymakaný. Pokud je na netu jen počítač se slicerem tak data posílá jen slicer (včetně modelu, jak se jeden známý přesvědčil, když zákazník pro kterého na zakázku modeloval, jeho nezveřejněný model sehnal jinde). Pokud je na netu i tiskárna, tak i ta. Ale to není vše. Pokud vidí slicer na Wifi tiskárnu, tak stačí, když je jeden (PC se slicerem či tiskárna) na netu a data posílá za oba. Datům "ven" pomáhá i ovládání přes mobil. Takže na tisk kravinek v pohodě, ale do firmy na prototypy bych ji nebral.
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Zas jako uprimne, pokud nekdo model "tajneho prototypu" posila do tiskarny pres server treti strany... Koneckoncu ta tiskarna umi offline mod (tisk z pametove karty), pokud mozny unik nekoho trapi.
kolbaba71
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolbaba71 »

Neposlal, proto má podezření, že mu to uniklo to uniklo přes slicer. Jelikož tiskárnu měl plně offline.
aladin

Příspěvek od aladin »

a který slicer?
kolbaba71
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolbaba71 »

Bambulabstudio.
petr-kubac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr-kubac »

Poznámka č. 1. z mé profese - máme v práci čínský analyzátor na moče, uvnitř kterého jsou součástky od jejich americké konkurence a plastové díly mají na sobě vylisované dokonce i původní americká objednací čísla. Proč vyrábět novou formu, když můžete za malé "všimné" brát díly z fabriky, která vyrábí pro Američany ???.
Tak jsem to ukazoval servisákům od americké firmy a ti říkali - "my to víme na našich strojích není nic patentovaného, protože to je jako rovnou Číňanům dát plány ..."

Poznámka č. 2. měl jsem ideu na budík, který váz vzbudí v REM fázi spánku - tedy tak jak se člověk budí přirozeně, abyste nemuseli měřit EEG a mít na hlavě elektrody - mělo to fungovat tak, že budík začne velmi tichounce budít dlouho před nastavenou dobou a bude postupně zesilovat až se křívka intenzity buzení a křivka vaší bdělosti "protnou" v ideálním okamžiku "růžového probuzení"
Než jsem se dostal k realizaci uplynuly asi tří roky a po té době - jsem takový budík viděl na AliExpressu
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
Odpovědět