Tvl, už se fakt nedivím že tě ze zaměstnání vykopliJPLABS píše: 17 bře 2026, 21:26 Našel jsem technický list k metakrylátrovému lepidlu: https://www.centrum-lepidel.cz/files/pr ... 8-2015.pdf. V "důležitých poznámkách" odstavec (2) dole se uvádí: EBS pouze důrazně doporučuje použití verzí s kratší dobou zpracování < 40 minut pro případy, že při lepení kovu na kov se jedná o tenké lepící spáry ≥ 0,4 mm. Tato minimální tloušťka musí být dodržena.. Já mám průměr hřídele 8.00mm a průměr otvoru 8.05mm.To je spára 0.025 mm mezi hřídelí a stěnou otvoru. To je 16x menší spára než je požadovaná minimální tlouštka. Spára 0.025 mm je dost malá na cokoliv. Pro srovnání, lidský vlas má 0.4mm průměr. Cena toho lepidla je Kč 595.- + poštovné. Nerad bych dal téměř 700 Kč za tubičku lepidla, které mi bude k ničemu.
Opět to všichni ostatní kromě tebe to pochopili
PS: ne, klihem, kanagonem, tavkou ani lepícími tyčinkami to držet opravdu nebude v jakékoliv vrstvě. Použij Loctite 648. Tímto jsem snad eliminoval dalších 5 stran vlákna
Letmým výpočtem zjistíš, že ty budeš potřebovat moment cca 0,15Nm a takto lepený spoj udrží při délce 20mm (nevim jak je kolo tlusté) kolem 50Nm, tzn. 300x víc než potřebuješ. Už chápeš proč nikdo žádné závity do kol a podobné nesmysly neřeže?