Kontrola kódu

Odpovědět
JuraS.
Příspěvky: 318
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Kontrola kódu

Příspěvek od JuraS. »

Našel jsem tento kód který potřebuji. Jenže nějak nefunguje. Když změním kód aby ne každou minutu ale každou čtvrtou minutu něco udělal tak se nestane nic. Mělo by to napsat "uplynula 4 minuta". ale nic. Můžete to někdo vyzkoušet ? Zkouším na arduinu mega. Je a potřebuje to RTC modul. Díky.
AlesH
Příspěvky: 323
Registrován: 25 úno 2013, 09:18

Re: Kontrola kódu

Příspěvek od AlesH »

Ahoj. Nenapsal jsi, jak jsi vlastně ten kód upravil. Nemám Arduino Mega, takže to nemohu vyzkoušet, ale mohu snad naťuknout nějaké možnosti, proč by to mohlo nefungovat, nebo jak napsat kód, aby to (u Tebe) fungovalo. Zatím předpokládám, že původní ukázkový kód u Tebe funguje a každou minutu to úspěšně vypisuje. Je to tak? Pokud ano, tak záleží na tom, jak jsi ten kód upravil. Z původního ukázkového kódu (a z popisu knihovny) plyne, že definovanou událost (funkci) lze vyvolat jen buď v určitou (konkrétní) minutu, nebo každou minutu. Pokud chceš něco volat "každou čtvrtou minutu", tak zřejmě budeš muset upravit vnitřek ukázkové funkce "minuteCall" tak, že výpis udělá jen po určitém počtu minut. Musí se tedy do té funkce vložit "if", kde bude buď kontrola nějakého nově definovaného čítače (proměnné), nebo se bude kontrolovat okamžitá hodnota minuty a výpis se provede např. podle zbytku po celočíselném dělení čtyřmi. Pomůže Ti nějak tento můj popis a návrh?
Naposledy upravil(a) AlesH dne 02 kvě 2015, 11:22, celkem upraveno 1 x.
JuraS.
Příspěvky: 318
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Kontrola kódu

Příspěvek od JuraS. »

Dnes k ránu mě to probudilo..něco na tom bude, že ..... no vím kde je chyba..ne KAŽDOU 4 minutu ale ten kód hlídá VE 4 MINUTU
Už vím co hledám. hledám kod pro arduino s rtc které by vykonávalo příkaz podle intervalu
JuraS.
Příspěvky: 318
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Kontrola kódu

Příspěvek od JuraS. »

Našel jsem to co potřebuji. Nacházet tak houby v lese když na ně vyrazím...
Odpovědět