Honeywell armadni IMU

Odpovědět
E-Ryc

Honeywell armadni IMU

Příspěvek od E-Ryc »

Tohle mi vypadlo z RSS. Jesne, je to "hracka" urcena pro armady, ne robotiky. Ale popravde mi neni uplne jasne, co je tam tak inovativniho, popis zni jako "obycejne" fuzovani data a nejspis nejaky Kalman....

https://www.lupa.cz/aktuality/v-brne-vy ... -satelitu/
Technologie Honeywellu využívá interní gyroskopy a akcelerometry k neustálému propočtu polohy, rychlosti a orientace vozidla z posledního známého bodu. I po desítkách kilometrů jízdy v rušeném prostředí ví, kde se nachází. Systém v sobě kombinuje inerciální data s nejnovějšími vojenskými GPS přijímači (SAASM/M-Code) a algoritmy, které filtrují falešné signály. Dále může přímo zpracovávat data z otáčení kol či pásů a optických snímačů vozidla, čímž dále stlačuje chybovost při dlouhém přesunu bez GPS téměř na nulu.
petr-kubac
Kontaktovat uživatele:

Re: Honeywell armadni IMU

Příspěvek od petr-kubac »

A jéje všichni robotici mi vynadají, ale hubu nejsem schopen udržet.

Vojenská technologie se asi mění - nedá se dron Šáhed za 6 tisíc dolarů sestřelovat raketou Patriot za 6 miliónů dolarů.

Takže klasický zbrojní průmysl zvyklý na tisíci-procentní marže se bude muset NĚJAK přetransformovat na výrobu 7 miliónů dronů ročně - postavených na SOC původně pro nějaký mobil (nebo pračku jak tvrdili v EU).
Tahle IMU s "vláknovými gyroskopy firmy Honeywell" - mi připadá jako poslední záchvěv vojenské technologie, která dříve nebo později odumře, a naopak co bude lítat nad bojištěm - bude daleko více připomínat Robotour, nebo Robotický den (bohužel)
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
Odpovědět