Pravda je, že pro můj PCB CAD mají rovnou CAM script, kterej rovnou dělá soubor ve tvaru v jakém jim vyhovuje. Takže jediné s čím bývá problém jsou dohady o panelizaci. Hodně jim vadilo, když jsem na panel 100x100 mm nandal 40 stejných vzorů 5x15mm na můstkách s lámacím vrtáním.
A jednu celkem drahou zásilku mi ztratili v Německu a chtěli dodatečný příplatek za dodatečné zaslání. Tak jsem jim řekl, že to nehraju a ať mi vrátí peníze a desky (osazené) si nechají.
Výrobci kusových DPS
Re: Výrobci kusových DPS
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Já používám KiCad a ani JLCpcb, ani PCBway s tím nikdy neměli žádné problémy 
Opravdu nemusíš mít strach, že by takto amatérsky naroutovanou desku někdo kradlJPLABS píše: 15 čer 2026, 10:00 Poslal jsem do JPLABS miniojednávku. Plošňáček 2"x2" (5x5 cm). Viz foto. Zapojení obvodů na první pohled a po vydekódování číňany nedává smysl. Čili to nemá smysl krást a destička není pro nikoho zajímavá. Ani pro Alíkárnu ne.
Za zbytek si můžeš sám. Normální člověk se podívá na výrobní podmínky té které firmy a data připraví podle toho. Nastaví si DRC podle možností a cenové kategorie, zkoukne výsledek v jejich gerber prohlížeči, provede DFM analýzu a až pak odešle data a zaplatí. Ušetří tak hromadu času sobě i zaměstnancům výrobce. Běžně tam dělám 6vrstvé desky bez sebemenších problémů a nějakého dalšího handrkování.
To že E-Ryca "otravovali" dotazem na desku bez mědi bych považoval spíš za pozitivum, zjevně JPLABS není jediný borec co jim kdy poslal neůplná nebo pro ně nečitelná data. Snaží se tak předcházet problémům, když se jim něco nezdá.
Po prečítaní komentára od JPLABS je mi to jasné. Systém zákaznickej podpory vrátane súvisiacich procesov a "smart-friction" know-how museli v JLCPCB ukradnúť z našej firmy!JPLABS píše: 15 čer 2026, 10:00 Poslal jsem do JPLABS miniojednávku. Plošňáček 2"x2" (5x5 cm).
...
Od té doby se nic neděje... Jsem zvědav, jestli od JLCPCB někdy něco dostanu a a jaké budou výsledky. Až něco dojde, teda jestli vůbec, dám sem foto a komentář.
Snažím se představit si, jak asi u JLCPCB vyrábí ty složité 4- a 6-vrstvé desky. Třeba tato deska http://www.jplabs.co.uk/projects/images ... te-800.jpg. To by byly výsledky ...![]()
není ti nic jasné. Teprve po opětovném uploadu stejných dat se u JLCPCB probudili a začali se objednávkou zabývat. Následoval jejich majl s obrázky z jejich přípravy výroby a žadali si potvrdit, že správně pochopili pořadí jednotlivých vrstev, tedy co je top copper, co je bottom copper, co je horní a dolní silkscreen atd. Pak to dali do výroby. Desky jsou na cestě ke mě. Zatím se zasekli v Budapešti. JLCPCB posílá z HK letadlem do Budapešti a dál to jde po zemi do Česka, přes třídírnu v Prostějově. Tak uvidíme co přijde.
Ty fámy, že plošňáky z Číny jsou za $1, to jsou pohádky čínologů. Oboustranná destička 5x5cm v poštu 5 kusů vyšla na $14.90 + $7.90 doprava a k tomu ještě 21% DPH. Celkem $27.59. To máme asi 110 Kč za kus. Uvidíme co přijde, snad nejbližší týden.
Ty fámy, že plošňáky z Číny jsou za $1, to jsou pohádky čínologů. Oboustranná destička 5x5cm v poštu 5 kusů vyšla na $14.90 + $7.90 doprava a k tomu ještě 21% DPH. Celkem $27.59. To máme asi 110 Kč za kus. Uvidíme co přijde, snad nejbližší týden.
Jeden obrázek za tisíc slov. Jde o 5ks 6-vrstvých desek 5x5cm s ENIG a BGAčkovovým provedením capped via in pad z některé z mých předchozích objednávek, tedy technologicky záležitost na hony vzdálená potřebám tvých layoutů. Netuším co za příplatkové věci sis tam naklikal, ale na tvé výtvory to rozhodně není potřeba.