použití onoho lepidla je na EnÓno, protože, když to bude lepidlem držet, tak to už nebude možno rozebrat a když to nebude držet, tak je to také na EnÓno.
Nechal jsem ve strojírenské fabrice vyvrtat z boku otvor a závit pro šroub M4, který kolo drží na hřídeli. Funguje to perfektně a je to rozebíratelné. Jen jsem nepochopil, proč číňani neudělali otvor se závitem z boku ihned. Prostě čínský zmetek.
Mezitím se objevil vážný problém:
Když jsem dostal upravené ozubené kolo, sestavil jsem stroj v zahradním domku. Vyzkoušel, fungovalo vše. Vypnul jsem stroj a šel pryč. Byl podvečer. O pár hodin později má sousedka, poněkud jednodušší, zavolala policii. Nakukala jim, že na mé zahradě za zahradním domkem se něco divného děje. Že tam prý něco divně píská. Tři příslušníci PČR nelenili, vyrazili branku z ulice do zahrady. Já byl v domě, svítilo se v domě, bylo vidět z ulice, že se v domě svítí. Mne se ale PČR nesnažila zavolat. Prostě bez mého vědomí vnikli do zahrady, obešli dům až za zahradní domek. Tam je v noci absolutně tma. Svítili si ručními svítilnami, nic nezjistili. Tak zase odešli a poslední z nich zavřel poničenou zahradní branku a přelézal plot do ulice.
Jenže tři příslušníci PČR si nevšimli, že o 3 metry dál od zahradního domku je plot a za ním je z další zahrady sleduje muž a žena. Další sousedé. Když policisté odešli, muž, který sledoval policisty, vzal ruční svítilnu a velikou sekeru. Obešel jeho plot ke mě přes další sousední pozemek, vešel na moji zahradu a zezadu mého zahradního domku sekerou celé mé zařízení rozmlátil. Pak se zase vrátil na jeho stranu, na jeho pozemek a odešel domů.
Onomu muži, mimochodem známému sportovci (a policistům také) uniklo, že na mém domě je vojenská Hi-Res kamera s nočním viděním a IR-reflektory. Koupil jsem toto zařízení kdysi v Severním Irsku z armádního výprodeje. Kamera je všechny pěkně zaznamenala ve vysokém rozlišení.
Následující den ráno, když jsem zjistil co se stalo, došel jsem na PČR. Tam zatloukali, že oni tam nebyli, nakonec o dva dny později přiznali, že teda jo, že tam byli. Zahájili vyšetřování trestného činu. Potíž je, že pachatel je známá osobnost, známý sportovec. Celý můj projekt je zatím "u ledu" . Ozubené kolo sice přežilo, ale elektronika a také infračervený laser nepřežil.