Snažil som sa spojazdniť odosielanie debug logov z Micro:Bit cez Bluetooth (USB nevyhovie - vozítko). Micro:Bit sa tvári, že odosiela, podarilo sa mi s ním aj spárovať sa na iPhone, ale nepodarilo sa mi nájsť žiaden program pre iPhone (alebo Windows) - nejaký serial monitor, ktorým by som bol schopný tieto logy prijať.
Dokumentácia, ktorú som k tomu objavil, spomína MicroBit aplikáciu pre Android. Ten ale nemám k dispozícii.
Nemáte to, prosím, niekto spojazdnené?
Debug logy cez Bluetooth
- petr-kubac
- Kontaktovat uživatele:
Re: Debug logy cez Bluetooth
A varianta, že byste data - jejich vnitřním protokolem - posílal na druhý Microbit a ten by jako USB-serial byl připojený k počítači ?
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
Tak mě to nedalo a pokusil jsem se to vyřešit. Po hodině trápení s ChatGPT jsem využil služby Gemini a konečně jsem to rozchodil.
Microbit používá BLE, takže to nejde jednoduše jako BT -> COM. Na straně PC jsem použil python script.
Micro:bit (testováno s v2)
Microbit používá BLE, takže to nejde jednoduše jako BT -> COM. Na straně PC jsem použil python script.
Micro:bit (testováno s v2)
- Zrušit párování: Project settings: No Pairing Required: Anyone can connect via Bluetooth.
- On start: Zapnout UART services
- Posílání dat: Bluetooth uart write
- !!! Nepárovat microbit !!!
- Nainstalovat podporu BLE pro python: pip install bleak
- Spustit script
Tak som to robil. Snažím sa ale zdvojnásobiť počet dostupných mobilných jednotiek (z jednej na dve).petr-kubac píše: 09 dub 2026, 12:03 A varianta, že byste data - jejich vnitřním protokolem - posílal na druhý Microbit a ten by jako USB-serial byl připojený k počítači ?