Můj nápad na robota

Chcete si postavit robota, ale tak nějak nevíte kudy do toho?
harr22

Re: Můj nápad na robota

Příspěvek od harr22 »

Těch lepidel na ložiska/závity je asi milion druhů, ale všechny jsou víceméně na jedno brdo. Každý se špetkou zdravého rozumu pochopí o co jde a bez problémů si ho kdekoliv koupí. Jen JPLABS se vyžívá v trolení no, toť vše :-)

Pro ostatní jen doplním pár postřehů. Používám to roky, zkoušel jsem čínské i značkové, není mezi tím valný rozdíl. Pro běžné použití je jedno jestli použijete loctite nebo jeho čínskou verzi loclite :-) Snad jen u těch ultrapevných asi značkové drží trochu líp. Ale je často spíš kontraproduktivní. Jestli s tím zajistíš matku M8 na obyčejném šroubu, tak ho pak spíš ukroutíš než povolíš. Měl jsem tím např. zajištěný píst k pístní tyči a v servisu ho při výměně manžet v pístnici museli odsoustružit. Povolit a došroubovat to nešlo ani nahříváním, mražením apod.

U ložisek to samé. Lepím s tím malé 5cm ložiska do díry která je o chlup větší než by bylo zdrávo - ložisko tam vsunu volně jen rukou. Zkoušel jsem nahodilé čínské modré, červené, loctite apod. a nikdy se nestalo že by nedržely. Spíš než na typu záleží na odmaštění povrchu. Osobně to s už s odmašťováním moc nepřeháním, protože při výměně ložiska do toho pak nemusím tolik mlátit.
Odpovědět