Světýlka svítí, stěrače nestírají, protože zatím chybí program

Tak jsem konečně objevil problém a jeho příčinu - používám tam 74HC165, protože jsem ho měl doma, a jeho latch je řízený úrovní, takže se první bit zdvojí, než se latch zapne a vypne a pokud je cyklus 8 taktů, tak pak chybí poslední bit.petr-kubac píše: ↑23 čer 2025, 08:54 Jen nepatrná poznámka - ten font se mi zdá trochu "únavný na oči", hlavně u velkých písmen, ale nevím jestli nerovnoměrná tloušťka svislých čar je úmysl, nebo je časování VGA tak "natěsno", že to jinak nejde.

Proto jsem při svých video TV a VGA hrátkách s diskrétními obvody vždy používal synchronní 74166. Přišlo mi to s ním jednodušší.

A ty se divíš? Řešit VGA s ATMegou je vopruz. Vloni jsem dělal VGA monitor pro starý počítač z roku 1976 (HP9825A). http://www.jplabs.co.uk/projects/hp9825 ... nitor.htmlpetr-kubac píše: ↑19 kvě 2025, 12:54 Odpovídám si sám - 10% zbývá na FORTH. Tipuji že jede jen během HSYNC + VSYNC ???
A to jsem si myslel, že moje "stereofonní ultrazvuky" kde bylo 50 taktů na zpracování jednoho vzorku z AD převodníku - byly "natěsno"
Ze zvědavosti jsem také jednu rozebral a dost mě překvapilo, že baterie odpovídala podle čísla a tvaru dobíjecí baterii. Ale zkusit ji nabít jsem si zatím netroufl, je odložená "na potom". Je nějaký důvod, proč se do jednorázových (tj. nenabíjecích) vapek dávají dobíjecí baterie?