Dobry den,
muzete mi prosim poradit, kde koupit operacni zesilovac s nizkym napajecim napetim a FET na vstupu,
napr. MCP 6021? Na mouser.com ho nabizeji sice za 30 Kc, ale doprava je 500 Kc.
GM Electronic ho nevede.
Temu se bojim.
Diky za rady
Pavel
operacni zesilovac
Re: operacni zesilovac
Mohu ti poradit, jak efektivně snižovat poštovné z mouseru.
Level 1: vytvořím košík, pošlu ho mailem na adresy uvedené na https://www.mausel.eu/ (pro mne je nejvýhodnější "Maus Electronics s.r.o. | Úvalská 593/23 251 01, Říčany, Czechy | +420 246 028 101 | czech@mausel.eu") a dostanu poštovné 180 nebo tak něco
Level 2: Když už píšu na adresu z předchozího, tak doplním, že bydlím "přes ulici" (ačkoli je to jiný okres i kraj) a vyzvednu si osobně. Pak dostanu poštovné 0
Kupodivu jim moc nevadilo, že jsem použil level 2 i pro jeden vypínač.
Level 1: vytvořím košík, pošlu ho mailem na adresy uvedené na https://www.mausel.eu/ (pro mne je nejvýhodnější "Maus Electronics s.r.o. | Úvalská 593/23 251 01, Říčany, Czechy | +420 246 028 101 | czech@mausel.eu") a dostanu poštovné 180 nebo tak něco
Level 2: Když už píšu na adresu z předchozího, tak doplním, že bydlím "přes ulici" (ačkoli je to jiný okres i kraj) a vyzvednu si osobně. Pak dostanu poštovné 0
Kupodivu jim moc nevadilo, že jsem použil level 2 i pro jeden vypínač.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
- petr-kubac
- Kontaktovat uživatele:
Re: operacni zesilovac
Poznámka 1 - operační zesilovače "rail to rail" jsou většinou spíše CMOS, než JFET MCP6021 není výjimkou.
JFET nejde udělat rail to rail - protože vstupy nefungují poblíž dolního napájení, zato si nechají líbit daleko horší elektro-magnetické podmínky než CMOS.
Poznámka 2. MCP6021 má GBWP (šířku pásma) do 10 MHz. Starší MCP602 má GPWB do 2,8 MHZ jinak je velmi podobný a je ke koupi v GM.
Jednoduchý vzoreček jak spočítat potřebné GBWP = maximální_pracovní_frekvence * zesílení.
Takže pokud potřebujete 50 kHz zesílit 10x - potřebujete 500 KHZ.
Lépe je nechat třeba i 100% rezervy takže potřebujete šířku pásma min. 1MHz.
Pokud vám šířka pásma nestačí - třeba 50 kHz zesílit 100x = 5MHz - nad možnosti MCP602 - dá se zesilovat ve dvou stupních po sobě 10x a znovu 10x.
JFET nejde udělat rail to rail - protože vstupy nefungují poblíž dolního napájení, zato si nechají líbit daleko horší elektro-magnetické podmínky než CMOS.
Poznámka 2. MCP6021 má GBWP (šířku pásma) do 10 MHz. Starší MCP602 má GPWB do 2,8 MHZ jinak je velmi podobný a je ke koupi v GM.
Jednoduchý vzoreček jak spočítat potřebné GBWP = maximální_pracovní_frekvence * zesílení.
Takže pokud potřebujete 50 kHz zesílit 10x - potřebujete 500 KHZ.
Lépe je nechat třeba i 100% rezervy takže potřebujete šířku pásma min. 1MHz.
Pokud vám šířka pásma nestačí - třeba 50 kHz zesílit 100x = 5MHz - nad možnosti MCP602 - dá se zesilovat ve dvou stupních po sobě 10x a znovu 10x.
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease