Bezdráťák - mp3 přehrávač a bluetooth repro s dálkovým ovládáním.

Odpovědět
iisivak
Kontaktovat uživatele:

Bezdráťák - mp3 přehrávač a bluetooth repro s dálkovým ovládáním.

Příspěvek od iisivak »

V důchodu mám dost času na vymýšlení různých pitomostí, zvláště teď v zimě, kdy jinak není moc do čeho píchnout. Zde je jedna z nich:
Jsem zatížený na různé audio zařízení, jako rozhlasové přijímače, všelijaké přehrávače a podobně, tak jsem učinil tento pokus o MP3 přehrávač + bluetooth reproduktor s dálkovým ovládáním s obousměrnou komunikací. To znamená, že na ovladači je kromě tlačítek i displej, kde se zobrazuje kromě pořadí souboru, celkového počtu a času mp3 i název právě přehrávaného souboru. Klasický infra snímač zde použít nejspíš nelze, takže jsem ke komunikaci použil 2.4GHz modul s LT8920 s připojený přes sběrnici SPI.
Více zde: https://iisivak.xf.cz/BEZDRAT/bezdrat.php
petr-kubac
Kontaktovat uživatele:

Re: Bezdráťák - mp3 přehrávač a bluetooth repro s dálkovým ovládáním.

Příspěvek od petr-kubac »

WOW - moc pěkné - takové projekty vídávám na YouTube a vždycky kroutím hlavou, kde na to ti lidi berou čas.
Ta krabice od starého dráťáku tomu dává ten správný "retro" vzhled.
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
DavidO

Příspěvek od DavidO »

Jak mi tuhle vysvětlila dcera - "tati, to neni retro. To je autentický." (škoda, že se v textu nedá příliš vyjádřit ten tón)
Nikoho plánovaně neurážím. Jestli se Vám nelíbí co píšu, tak to nečtěte. A ostatně, třeba za to nemůžu - Researchers believe that dark humor can be a significant symptom of dementia.
iisivak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iisivak »

Malá aktualizace:
Použití Arduino MEGA, nebo i UNO mi přece jen přišlo poněkud předimenzované. Stanice nedělá nic jiného, než krátké přenosy mezi sběrnicí SPI a UARTem. Pokusil jsem se o jakousi minimalistickou verzi v assembleru pomocí procesorové desky STM8S103F3.
https://iisivak.xf.cz/BEZDRAT/bezdrat2.php
Odpovědět