EspHome a WS2812

Odpovědět
E-Ryc

EspHome a WS2812

Příspěvek od E-Ryc »

Ahoj, trochu OT, ale nemeli jste nekdo v posledni dobe uspech se zprovoznenim adresovatelnych ledek a soucasnem EspHome?
Stravil jsem na tom skoro celou sobotu, ale u zadne kombinace knihovny/cipu/pinu jsem nezaznamenal uspech (zadny signal na vystupnim pinu).
Predem dik
Dex
Administrátor

Re: EspHome a WS2812

Příspěvek od Dex »

Ahoj,

v pohodě, domácí automatizace je taky forma robotizace ;)

Co mne napadá, tak před pár měsíci měnili trochu syntaxy konfiguráků, "rozbilo" mi to několik čidel, tak by to třeba mohlo souviset?!
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Tezko rict.
https://esphome.io/components/light/neopixelbus.html ma napsano, ze nefunguje s IDF (prelozit program jde, nic na vystupu)
https://esphome.io/components/light/fastled doporucuje starsi framework, ale po prenastaveni zacne vybuchovat na nejake C++ syntaxi)
https://esphome.io/components/light/esp32_rmt_led_strip (na ESP32) jde prelozit, ale nic nedela.
Takze bud prehlizim neco zasadniho (pull up odpor jsem zkousel ;) nebo se zmenilo neco v jadre a vsechno je dojebane.

No nic, zatim ukazatel teploty v akumulacni nadrzi bude mit na vystupu jen jedno cislo, ne sloupecek ukazujici barvy podle teploty na jednotlivych cidlech...
Dex
Administrátor

Příspěvek od Dex »

Já to používám skrze Home Assistanta a tam jsem kompiloval pro ESP8266 asi před týdnem kvůli aktualizaci a vše šlapalo jak hodinky. Barevný světýlka k tomu ale nikde připojený nemám ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Vsechno ostatni (senzory, displeje) mi funguje, na dvou ruznych instancich... Jen ty proklete adresovatelne ledky, ktere mi prisly jako vhodna vizualizace "na miste"...
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Musim si postezovat, ten projekt je nejaky proklety. Tyden to bezelo, pak se v devet vecer neco stalo a vsechny senzory a displej chciply.
Takze v2 bude asi muset byt vycpana transily (nekolik DS18B20 mi v tom samem baraku bezi uz roky bez problemu).
IMG_4268.jpg
IMG_4272.jpg
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Tak si nasypu popel na hlavu...
LED pasek nesvitil proto, ze jakozto svetlo (light) se musi napred zapnout a vybrat efekt, nestaci mu nadefinovat jeden efekt s lambdou...

A druhy "forek" s verzi 2 bylo, ze ackoliv by 3v3 zdroj na ESP32 mel dat 500mA, tak kdyz mi na nem viselo 10 dalasu, kazdy s odberem 1mA, tak nektere nenabihaly korektne (vrazely 85). Oddeleny zdroj 3v3 to vyresil na 100%. Predpokladam, ze tam je nejaky trabl s nabehem, ktery procesoru nevadi. Ale uz je to na zdi, takze dal to zkoumat nebudu, pokud to pobezi.

Mimochodem, pokud by mel nekdo inteligentni napad, jak spocitat z teplot procenta (kapacitu), tak aby to fungovalo na plnem i prazdnem konci... ;)
Odpovědět