Ahoj, po krásné přednášce óda na radost o moderních driverech ss motorů jsem začal hledat dokonalou náhradu L293 a L298.
Krásné datašíty i když bez barviček slibovaly zázraky moderní doby a ... nástrahy a doslova pasti pro staré voči: pouzdro 2x2mm!!!
Tvl. kdo to má pájet?
Viz. drv8820 a další.
Požadavky jsou následující :
napájení 4-12V
bezpečně obsloužit GM37 i ve zkratu
rozumná cena za kus (do 50 za F-bridge)
ne mnoho nožiček
PS: je vhodné použít drivery pro krokáče na ss motory kde mohu ovládat proudy?
Drivery stejnosměrných kartáčových motorů DRV8xxx
Re: Drivery stejnosměrných kartáčových motorů DRV8xxx
Ahoj,
Začnu připomínkou, že se píše rok 2024. nožičkové součástky s roztečí nožiček 2,54mm se ukazují v muzeu.
Připomenu TENTO post, stále platí.
Stejně tak, jako platí informace z TOHOTO postu. Je mnohem lepší si vybrat driver, který odpovídá tvojim představám a pak si ho koupit. Univerzální se vyznačuje tím, že funguje všude podobně špatně.
Pro tebe budou asi určené čínské moduly. Já je nepoužívám, tak ti moc neřeknu. V Arduino světě jsou oblíbené TYHLE čínské, protože jsou levné, mají málo nožiček a mají v návodu hezká velká čísla:
2-A Peak per H-Bridge in PWP
4-A Peak (PWP and RTY)
Wide Power Supply Voltage Range: 2.7 to 10.8 V
Možná by se za přímou náhradu dalo prohlásit DRV8871, kterej má ještě méně nožiček (číňan tě ušetřil přemejšlení, k čemu je current limiter a chipping treshold a nevyvedl ten pin) a ještě hezčí čísla:
3.6-A Peak Current Drive
6.5-V to 45-V Operating Voltage
a ano, nemůžeš použít mikrokrokové drivery pro DC motory, ale můžeš to zkusit, já už je použil pro řízení autodráhy a funguje to.
Začnu připomínkou, že se píše rok 2024. nožičkové součástky s roztečí nožiček 2,54mm se ukazují v muzeu.
Připomenu TENTO post, stále platí.
Stejně tak, jako platí informace z TOHOTO postu. Je mnohem lepší si vybrat driver, který odpovídá tvojim představám a pak si ho koupit. Univerzální se vyznačuje tím, že funguje všude podobně špatně.
Pro tebe budou asi určené čínské moduly. Já je nepoužívám, tak ti moc neřeknu. V Arduino světě jsou oblíbené TYHLE čínské, protože jsou levné, mají málo nožiček a mají v návodu hezká velká čísla:
2-A Peak per H-Bridge in PWP
4-A Peak (PWP and RTY)
Wide Power Supply Voltage Range: 2.7 to 10.8 V
Možná by se za přímou náhradu dalo prohlásit DRV8871, kterej má ještě méně nožiček (číňan tě ušetřil přemejšlení, k čemu je current limiter a chipping treshold a nevyvedl ten pin) a ještě hezčí čísla:
3.6-A Peak Current Drive
6.5-V to 45-V Operating Voltage
a ano, nemůžeš použít mikrokrokové drivery pro DC motory, ale můžeš to zkusit, já už je použil pro řízení autodráhy a funguje to.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.