Neobvykly sroubovak

V lampárně možno podat stížnost na jiného člověka, na firmu, na úřad, na politickou stranu, na sousedovo zvíře, na milence své ženy, na vlastní ženu, na cizí ženu, na počasí, na vládu, na daně, na Láďu, na admina a na fůru jiných věcí.

Lampárnu též možno využít k pokládání dotazů filosofických, metafyzických, alchymistických, astrologických či běžnému zařazení se vyhýbajících.
Odpovědět
E-Ryc

Neobvykly sroubovak

Příspěvek od E-Ryc »

Je tu trochu mrtvo, tak provetrame.
Dorazil mi (trochu neocekavane) v sade, znate? Ale skoro urcite je tu par lidi, co ho maji v ruce denne ;)
EDIT: obrazek opraven ;)
IMG_4163.jpg
petr-kubac
Kontaktovat uživatele:

Re: Neobvykly sroubovak

Příspěvek od petr-kubac »

Nazdar Kamile
Jsou 2 možnosti - Číňan zapomněl na jednu až dvě obráběcí operace, nebo je to nějaký asijský vynález - snad šroubováko-vrták.

A mimochodem jsem teď chalupníkem, co místo robotů řeší problémy - jakože za horka se dělají bubliny v samo-nivelizační hmotě na podlahy, a právě proto mě poněkud překvapilo, že hobby-shoppy německého původu ve stylu OBI - přecházejí z křížových šroubů na TORX jako v Americe.
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Taky jsem si puvodne myslel, ze je to zmetek (v popisu to bylo jako PZ), ale ne. Oznacuji to FL/PZ a je to minimalne na modernich komponentech elektroinstalace jako jistice a spol.
Cetl jsem dve "teorie", jedna, ze to lip drzi v drazce a umoznuje prenest vetsi moment, druha, ze to ma byt "jeden sroubovak na vsechno" - prvni a jediny, po kterem elektrikar sahne, tedy by mel sice mizerne ale zvladnout plochou drazku i krizak. Ale to druhe podle me s timhle tvarem nejde, ale mozna jsou i jine variace.

Mas snad neco proti betonu varenemu natvrdo? ;)

Ad amerika, kdyz jsem tam byl v roce 2000, tak do dreva frcely vruty s drazkou ctverecek, to jsem tu tenkrat nikdy nevidel. Takze zase jsou o krok pred nami...
petr-kubac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr-kubac »

Čtvereček je "Robertson screw" - neměl jsem o tom tuchy, ale nějací Kanaďani se chlubili na YouTube, že to je jejich "národní standard"

A mimochodem jestli to je FL / PZ tedy "flat" / "Pozidriv" - vskutku bych chtěl vidět jak to strčí do plochého nebo křížového šroubu. Ale jako náboj do praku to není marné.
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

To si taky uplne neumim predstavit. Ale mozna basnik myslel vsechny srouby v elektrokarskem svete, ktere jsou kombinovane. Cert vi...
Aha, tak mozna Kanada je, odkud vitr vane, tohle bylo v oblasti kolem Portlandu, cili skoro Kanada.
Do praku to bude naprd, to poleti za roh. Zvlast s ohledem na to, ze je to cely sroubovak ;)
fulda

Příspěvek od fulda »

Kombinované šrouby jsou v rozvaděčích tak minimálně 20 let ne? Tohle je konečně přiměřený nástroj, protože normální plusák vyskakuje a normální mínusák se špatně trefuje na prostředek. On je to vlastně šroub a šroubovák pro střídavou elektriku, dává jasně najevo, že je tam i plus i mínus.

Obrázek
Obrázek
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
DavidO

Příspěvek od DavidO »

To na tom jističi je typická elektrikářská kombinace Slotted/Pozidriv a Kamilův bit se mi taky tak jeví.

Ještě bych při této příležitosti upozornil na JIS hlavičky, vypadá to jako křížák, ale není to ani Phillips, ani Pozidriv (ten s těma šikmejma čárkama navíc). Blbý je, že normální křížákovej bit hlavičku šroubku s JIS drážkou snadno poničí, protože JIS hlavička má dno toho zářezu ploché a zářez má kolmější úhel, takže obyč křízový bit zářez sjede. Tyhle JIS šroubky jsou často v elektronice, hlavně japonské, často se poznají vyraženou tečkou na té hlavičce:
Obrázek
(z https://rtstools.com/jis-vs-phillips-sc ... rewdriver/)

Obrázek
(z Phillips, JIS, and Pozidriv screwdrivers explained)
Nikoho plánovaně neurážím. Jestli se Vám nelíbí co píšu, tak to nečtěte. A ostatně, třeba za to nemůžu - Researchers believe that dark humor can be a significant symptom of dementia.
harr22

Příspěvek od harr22 »

Je to presne jak pise fulda. Pokud nedelas silove instalace je ti to celkem k nicemu. Ale pro stykace, jistice, zasuvky a spol je to dobra vec. Drazky v hlavach sroubku mivaji casto k normovanym rozmerum daleko, pripadne mohou byt uz opotrebovane predchozi cinnosti a timhle nemusis tolik tlacit abys sroub poradne dotahl, coz byva potreba.
E-Ryc

Příspěvek od E-Ryc »

Dva tydny pred tim, nez prisel, by se hodil ;) Ale ona se dalsi prilezitost objevi...
aladin

Příspěvek od aladin »

A zapomněli jste na Merkur, nedávné období byly šrouby na tyhle kombihrůzy. Plocháč je o život
Odpovědět