Gamepad MicroBit
Gamepad MicroBit
Minulý týden jsem si trochu hrál a tak bych si dovolil pochlubit se ovladačem s Micro:bitem.
Re: Gamepad MicroBit
Ahoj za mně supr 3d tisk? nebo koupené šasí. v každém pádě ok za 1.)Jaké Rozšíření ?.)
grt .V.
grt .V.
Mechanická část je 3D tisk, je to "zkanibalizovaný" gamepad alpaka. Pokud myslíš rozšíření do Micro:bitu, tak žádné. Pouze krátký program
v blocích.
Je to určeno jako dálkové řízení jiného microbitu (např. vozítka). Původně určeno pro https://robotika.vosrk.cz/robots/curiosity/cs, ale nakonec byl použit jednodušší ovladač.
v blocích.
Je to určeno jako dálkové řízení jiného microbitu (např. vozítka). Původně určeno pro https://robotika.vosrk.cz/robots/curiosity/cs, ale nakonec byl použit jednodušší ovladač.
- petr-kubac
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si rýpnout - když jsem pokusničil s Microbitem jeho vnitřní bluetooth měl ( u mně ) dosah okolo 10 metrů (opravdu jen jako z kapsy do sluchátek + nějaká rezerva) - vyplatí se tak pracná konstrukce s 3D obalem pro tak malý dosah ?
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
Samozřejmě je to úhel pohledu, pro mě je to hraní na jedno odpoledne. Nedělám to pro sebe, ale pro "děti" ve škole, obvykle se vozítka ovládají tak na 3 až 5 m. A určitě nepoužíváme BT, ale radiovou komunikaci microbitu, kde to chodí cca 25 m na volném prostranství.petr-kubac píše: ↑19 srp 2024, 13:37 Dovolím si rýpnout - když jsem pokusničil s Microbitem jeho vnitřní bluetooth měl ( u mně ) dosah okolo 10 metrů (opravdu jen jako z kapsy do sluchátek + nějaká rezerva) - vyplatí se tak pracná konstrukce s 3D obalem pro tak malý dosah ?
Pokud se nepletu, tak to BT je respektive BT 4.0 označovaný často jako BLE. Kdysi mi to s první verzí MicroBitu fungovalo na chodbě MFF na dobrých 20 metrů
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
robodoupe.cz