Když už jsem narazil na tohle starší vlákno, tak taky něco přidám.
1. Nechal jsem si poslat dotykové sklo na pokusy. První přišlo v klasické žluté obálce. Poštačka ho dala do schránky tak, že prostředek obálky tam nacpala jako první. Poslali to znova a opět stejný výsledek, ale obálku už nenacpali prostředkem, jelikož tam byla plastová destička. Bohužel byla příliš pružná. Tak mě to poslali potřetí. Tentokrát jsem musel na poštu. Brzy jsem pochopil proč, ale v první chvíli jsem vůbec nechápal, co to je. Poslali to ve žluté obálce s bublinkami přilepené na kus plastu. To dali mezi dva silné kartony a ovázaly strečovou fólií. Tu omotali možná dvěma metry bublinek. To celé přelepili izolepou a nacpali to do černého pytle. Takže mě přišlo něco, co mělo tak 10x5x0,2cm v balíku velikosti velkého polštáře tak 50x30x20cm. Ale českou poštu to už přežilo.
2. Jeden čas jsem si objednal v Číně objednal hromadu věcí a tak možná 14 dní jsem chodil na poštu prakticky denně. Čekal jsem taky na zásilku 3 svítilen pro kamaráda. Vždy jsem se ptal, zda je to vše. Vždy mě tvrdili, že ano. Jednoho dne, asi týden poté, co proud zásilek ustal jsem přišel v 18:45 z práce domů. A co nevidím. Poslední upozornění, že jednu zásilku posílají už druhý den domů, jelikož jsem si ji nevyzvednul. Přitom každý den se do schránky dívám. Tak jsem letěl na poštu co to šlo a klika byla, že jsem si ten lístek vzal sebou. paní za přepážkou lístek ani vidět nechtěla, že se podívá do počítače. Podívala a prohlásila, že tam nic nemám. Tak jsem jí podal lístek. Chvíli hledala a nic. Obrátila se na jednu kolegyni, na druhou, třetí, vedoucí a tak za 20 minut po mém příchodu (přišel jsem těsně před 19 hodinou, kdy pošta zavírala), tak moji zásilku hledala snad celá pošta. Nakonec ji našli. V systému ji měli, ale někde úplně jinde, než obvykle.
3. Nejlepší důvod nedoručení považuji lístek s popisem "Zásilka nebyla doručena z důvodu uzamčení domu". To by nebylo až tak divný, dům se opravdu zamyká. Jenže jediný dveře, co se u nás zamykají jsou mezi ulicí a schránkami, kam to upozorněné hodili. To že jsem v podstatě přes pracovní den v podstatě trvale doma, zvonky fungují a stejně mě nezastihnou je u české pošty klasika. Jednou snad byly skvrny na Slunci či co a tak na mě zazvonili a i počkali až přijdu. Ale jednou za 20 let co na současné adrese bydlím to není až tak extra výkon.