Mazání LCD

Odpovědět
daton
Příspěvky: 624
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Mazání LCD

Příspěvek od daton »

Potřeboval bych poradit s mazáním řádků na lcd 2x16 v zapojení řes I2C. Používám knihovnu LiquidCrystal_I2C.h a nedaaří se mi najít příkaz, kterým bych smazal jen jednu řádku, a ne celý displej (lcd.clear()). Pokud někdo víte nebo umíte s touto knihovnou smazat jen jeden řádek, nebo i jen část řádku prosím poradte. Díky
Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1328
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Mazání LCD

Příspěvek od Dex »

Co tam prostě zapsat mezeru/mezery? ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz
daton
Příspěvky: 624
Registrován: 16 bře 2013, 16:12

Re: Mazání LCD

Příspěvek od daton »

Jo máš pravdu mezery by asi šli. Díky
DavidO
Příspěvky: 1040
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: Mazání LCD

Příspěvek od DavidO »

Řadič Hitachi HD44780, který ta knihovna umí obsluhovat a který nejspíš máš v displeji, mazání jednoho řádku opravdu nemá. Jde smazat jen celý displej najednou, takže pokud potřebuješ jeden řádek nebo jeho část, tak musíš nastavit kurzor a přemazat mezerama.
Vladimir66
Příspěvky: 354
Registrován: 02 dub 2014, 15:30

Re: Mazání LCD

Příspěvek od Vladimir66 »

udelej si funkce pro mazani 1.radku a 2.radku. (zapisovani mezer)
jak jsem ted googlil, tak zapis vsech 32 znaku by mel byt rychlejsi nez funkce lcd.clear.
-bez zaruky, nemeril jsem to..

predpokladam, ze vnitrne v LCD se cely displej maze postupne od zacatku do konce a protoze ten radic ma vnitrne 4radky (i kdyz je dvouradkovy),
tak ho zdrzuje to mazani dvou neviditelnych radku.
to by mohl byt duvod pro delsi dobu mazani vsech adres funkci lcd.clear
-V66
Odpovědět