Inteligentní display

Postup stavby, dotazy, úspěchy, slepé uličky a zkušenosti
Odpovědět
kolbaba71
Příspěvky: 441
Registrován: 12 říj 2013, 17:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Inteligentní display

Příspěvek od kolbaba71 »

Pro svoji svítilnu bych chtěl použít grafický displej. Narazil jsem na tento: https://itead.cc/product-category/nexti ... nt-series/ Hodně se mě líbí, jelikož bych nemusel rozhraní programovat od nuly. Ale informace k němu jsou vcelku skoupé. Tak by mě zajímalo, zda ho už někdo nepoužil a pokud ano, tak s jakými zkušenostmi.
Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1439
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Inteligentní display

Příspěvek od Dex »

Vyloženě osobní zkušenost nemám, ale tady https://blog.laskakit.cz/pokrocile-disp ... imi-zacit/ máš čerstvý článek na toto téma.

Nedávno mi někdo říkal, že je to takové pomalejší na malování něčeho složitějšího, ale to bude hodně záležet na tom, co přesně tam potřebuješ mít.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
kolbaba71
Příspěvky: 441
Registrován: 12 říj 2013, 17:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Inteligentní display

Příspěvek od kolbaba71 »

Díky. Podívám se. Nějaký extra grafický složitý menu nechci, ale představa, že bych cca 50 obrazovek programoval bod po bodu a že to vykreslování slušně zátěží mcu, který i tak bude mít dost práce (třeba komunikaci s cca 150 zařízeními na sběrnici) , tak mě dovedla k myšlence použít toto. Dá se tam nahrát custom pozadí a tím by se některý "okrasný" prvky daly relativně snadno vyřešit.
kolbaba71
Příspěvky: 441
Registrován: 12 říj 2013, 17:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Inteligentní display

Příspěvek od kolbaba71 »

Tak jsem pátral dál a našel jsem i pokračování https://navody.dratek.cz/navody-k-produ ... y-dil.html

A jsou tam i videa

JiT
Příspěvky: 44
Registrován: 29 bře 2016, 08:52
Bydliště: Kladno (to u Prahy)

Re: Inteligentní display

Příspěvek od JiT »

Jelikož mě to taky zaujalo, po nějakém čase googlení jsem našel: Zatím si budu hrát v simulátoru, teda jestli ten Wine návod funguje.
Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 1273
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: Inteligentní display

Příspěvek od fulda »

Ahoj,

v mé chabé paměti mám zapsáno, že existují různé verze. Zejména podstatné je, že některé alternativní verze bezvadně podporujou čínskou abecedu, ale mají trochu větší problém se slovy šiška a žížala
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
kolbaba71
Příspěvky: 441
Registrován: 12 říj 2013, 17:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Inteligentní display

Příspěvek od kolbaba71 »

Tak verze displeje, co bych chtěl použít, tak šišku i žížalu zvládá bez potíží. Stačí použít český font. 8-) Je tam přímo i klasická klávesnice, ale ta česká není. Tu bych musel vyrobit.
Displej - šiška + žížala.jpg



Hraju si s editorem a zatím objevuju další a další funkce, který jsou sice logický, ale nemyslel jsem si, že je to až tak propracovaný. Třeba možnost posouvat prstem objekty po displeji.
Naposledy upravil(a) kolbaba71 dne 14 led 2023, 12:15, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1439
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Inteligentní display

Příspěvek od Dex »

Ona to není zrovna žhavá novinka čímž chci říct, že už bylo dost času na vývoj. Možná by stálo za to, kdyby jsi sem pak hodil info o nejzajímavějších funkcích ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
kolbaba71
Příspěvky: 441
Registrován: 12 říj 2013, 17:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Inteligentní display

Příspěvek od kolbaba71 »

Teď jsem přišel na jednu funkci, kterou jsem tam vůbec nečekal. Bylo mě divný, proč je tam objekt QR kód. Vždyť v případě potřeby jde přece vložit jako obrázek. Jenže on je to generátor QR kódu. Do parametru se vloží, co tam má být a QR kód se na displej vygeneruje automaticky. A nejen to. QR kód se může tím parametrem libovolně měnit. :o


Jediný, na co jsem zatím nenarazil a dost bych to potřeboval, tak zneaktivnění prvků. Jelikož při určitém nastavení nebudou některé volby možné. Šlo by to obejít extra obrazovkou, ale vzhledem ke kombinacím by jich byly zbytečně desítky navíc. V nouzi bych mohl použít jinou barvu prvku a programově ošetřit, aby nereagoval. Ale doufám, že na to ještě někde narazím.
kolbaba71
Příspěvky: 441
Registrován: 12 říj 2013, 17:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Inteligentní display

Příspěvek od kolbaba71 »

Tak jsem hledal taky a našel celý seriál.

Odpovědět