JPLABS píše: ↑14 čer 2023, 20:10
V tomto článku
https://learn.adafruit.com/introducing- ... idkeyboard jsem pochopil, že mají v PCčku nějaké vývojové prostředí pro arduino, ke kterému je zřejmě připojen BT modul a ten se spojuje s nějakou BT klávesnicí. Je tam popis o inicilazaci BT modulu. Ne mnoho informací. O té BT klávesnici tam v podstatě není nic.
Ale napadla mne cesta, nejprve zaměnit na straně PCčka BT USB čudlík od MS BT klávesnice za modul HC-05. Když se PC s připojeným modulem HC-05 spáruje s MS BT klávesnicí, může se špionovat co klávesnice posílá při stisku různých kláves

No, uvidíme.
Tak jsem špionoval, vzal jsem BT klávesnici s BT čudlíkem, software v PC mi vypsal řetězec znaků po stisku klávesy A (odeslalo se malé písmeno "a"). Totéž s druhou BT klávesnicí s BT čudlíkem, stejný typ, stejný výrobce, ale řetězec znaků je jiný. Po restartu počítače jsou řetězce stejné, tedy PCčko na obsah řetězců vliv nemá. Prostě každá sestava BT USB čudlíku a BT klávesnice posílá pro stejnou klávesu jiný řetězec znaků.
Resumé: vykašlal jsem se na BT klávesnici s BT čudlíkem a sestrojil jsem si vlastní klávesnici:
http://www.jplabs.co.uk/projects/bh205b1.html
Na fotce v odkazu je ještě bez plastových hmatníků na tlačítkách. Mám hmatníky, ale musím vyřešit jejich popisky.
Moje klávesnice je univerzální, má 64+1 tlačítko. Těch 64 tlačítek je v rastru 8x8, 65.tlačítko je vyvedeno extra. Matice 8x8 má vyvedeny sloupce a řádky. To umožňuje připojení na historické CPU jako je 8051, Z80A atd. Na spodní straně desky klávesnice je MPU , který tlačítka monitoruje a má vyvedené I2C signály pro připojení na nadřízený mikropočítač.
Na desce klávesnice je 8 LED diod + I2C expander 8bit od Microchip s vyvedenými I/O vstupy. LED diody jen ukazují stav I/O vstupů.
Na desce je také 16 LED číslovek, sestavených do 2 bloků po 8 LED v multiplexu. Dají se ovládat z MCU nebo přes MAX7219.
Mám v úmyslu udělat druhou desku, která se přicvakne (nasune na kolíkovou lištu 69 pin zespoda). Na druhé desce bude řídící MCU, vysílač přijímač v pásmu 860 MHz, slot pro paměťovou kartu a interface (USB, CANbus, Ethernet, USB, RS232C) + připojení na grafický LCD.