Jak zprovoznit plotr?

Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1919
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od jrt »

Totéž jsem předváděl před víc než pěti lety na Malostranském Robodoupěti pod názvem H-plot. Ale nikoho to moc nezaujalo...
jrt
Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 1227
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od fulda »

jrt píše: 22 črc 2022, 16:04 Totéž jsem předváděl před víc než pěti lety na Malostranském Robodoupěti pod názvem H-plot. Ale nikoho to moc nezaujalo...
Jsi postě předběhl dobu.
A nebo to bude tím, že jsem tam nebyl.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1389
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od Dex »

Já se hned vedle chlubil kamerkou a o tu tedy zájem byl :lol:
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz
Sid
Příspěvky: 16
Registrován: 07 čer 2022, 23:09

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od Sid »

Tož je to tam všechno pěkně popsané a dokonce to nabízí i překlad. Fajn. Ale to jak z Github stáhnu ten soubor grbl? Hledám, zkouším a opět konstatuji, neumím. Poraďte prosím dědkovi, než to fšechno vyhodím. Dík ...
Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1919
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od jrt »

Sid píše: 27 črc 2022, 17:28 Ale to jak z Github stáhnu ten soubor grbl?
Vždyť ten už máš ve svém Arduinu nahrán z předchozích pokusů.
jrt
Sid
Příspěvky: 16
Registrován: 07 čer 2022, 23:09

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od Sid »

Mám nový noťas, tak musím všechno od začátku. Uvíznul jsem na INKSCAPE. Udělal jsem i úpravu pro vyexpedování obrázku do MI GRBL, ale nevím, kde to ukládá.
čtverec-2.jpg
čtverec-1.jpg
Vyplním SLOŽKU i NÁZEV SOUBORU a nenajdu. Kde asi dělám chybu?
Sid
Příspěvky: 16
Registrován: 07 čer 2022, 23:09

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od Sid »

Předchozí problém je vyřešen. Vysvětlil mi to borec na https://www.youtube.com/watch?v=SWBmlfazQkc
Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1919
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od jrt »

Sid píše: 04 srp 2022, 19:30 Předchozí problém je vyřešen.
Hurá! Takže už kreslíš?
jrt
Sid
Příspěvky: 16
Registrován: 07 čer 2022, 23:09

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od Sid »

Kreslím, ale pořád ještě řeším zvedání pisátka. Plotr poháním z programu Universal Gcode Sender , a tak mohu sledovat postup pisátka. A zdá se, že kdybych upravil signál pro výši zdvihu. možná by bylo po problému. Teď se pídím po nějakém programu, kde by to šlo udělat hromadně, jako třeba ve wordu. Našel jsem PSPeditor. Funguje. Ale ukládá s příponou .TXT. Budu zkoušet, snad po úpravě G4 na P2 (předtím bylo P0.20000000298023224) bude mít pisátko čas na přemístění.
Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1919
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: Jak zprovoznit plotr?

Příspěvek od jrt »

Výška zdvihu pisátka se přece nastavuje v tom Fuldově rozšíření pro Inkscape. V pátém řádku: laser power #S si nastavíš pozici serva pro povel M03 v rozsahu 0 - 255.
G-kód upravuj buď v obyčejném Poznámkovém bloku (Notepad), nebo v luxusním PsPad. Navíc, když upravuješ ten g-kód a uloží ti ho jako .txt, tak koncovku souboru ručně přejmenuj na takovou, jakou potřebuješ.
jrt
Odpovědět