GSM Modul SIM900

Odpovědět
Uživatelský avatar
morlor
Příspěvky: 36
Registrován: 07 lis 2013, 14:30
Kontaktovat uživatele:

GSM Modul SIM900

Příspěvek od morlor »

Ahoj,
poradíte. Rád bych pomocí AT příkazů poslal naměřené hodnoty na stránku www.morlor.com/cidlo/cidlo.asp?tep=20&hum=60&bar=999
V terminálu posílám AT příkazy v pořadí a modul odpovídá.
Díky za pomoc. Aleš

Kód: Vybrat vše


AT

OK
AT+CIPMUX=0

OK
AT+CGATT=1

OK
AT+CSTT="internet","",""

OK
AT+CIICR

OK
AT+CIFSR

100.85.210.136
AT+CIPSTART="TCP","morlor.com",80

OK

CONNECT OK
AT+CIPSEND
GET /cidlo/cidlo.asp?tep=20&hum=60&bar=999  HTTP/1.1\r\nHost: morlor.com\r\nConnection: close\r\n\r\n


nakonec posílám ctrl Z


Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 1095
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: GSM Modul SIM900

Příspěvek od fulda »

morlor píše: 08 čer 2021, 16:19 Díky za pomoc. Aleš
OK, rádo se stalo. Tedy pokud za pomoc považuješ, fakt, že jsem si trpělivě přečetl co jsi napsal.
Jinak mi v textu schází něco jako otázka.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
DavidO
Příspěvky: 1040
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: GSM Modul SIM900

Příspěvek od DavidO »

No otázka je nejspíš obsažená v tom, kde je tohle vlákno pověšené - v sekci Arduino, takže myslím, že jde o to, jak to, co jde udělat z terminálu, udělat s tímhle modulem z Arduina.

Ten modul se připojuje na seriovou linku, takže akorát ty příkazy pošleš z Arduina místo z terminálu. Jestli to nechceš připojit na ten samý seriák, co se používá pro připojení z PC (to se dá, ale není to úplně čistý, ale zas bys na terminálu mohl snadno vidět veškerou komunikaci), tak použij knihovnu SoftwareSerial a komunikuj přes něj. Komunikaci s tím modulem bys mohl udělat ručně (prostě poslat mu ty samé řetězce, jako posíláš z terminálu), anebo vem knihovnu GPRS_SIM900 a uprav si example TCPConnection.
DavidO
Příspěvky: 1040
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: GSM Modul SIM900

Příspěvek od DavidO »

fulda píše: 08 čer 2021, 20:32 OK, rádo se stalo. Tedy pokud za pomoc považuješ, fakt, že jsem si trpělivě přečetl co jsi napsal.
Jinak mi v textu schází něco jako otázka.
Jsi jak můj nejmenovaný příbuzný - pokud v mailu není otazník, není potřeba mamince odpovídat.
A na druhou stranu, Aleš přece jasně napsal "poradíte." tak aby ses nedostal do logického rozporu, poradit prostě musíš :ugeek:
Uživatelský avatar
morlor
Příspěvky: 36
Registrován: 07 lis 2013, 14:30
Kontaktovat uživatele:

Re: GSM Modul SIM900

Příspěvek od morlor »

Sorry nějak jsem to popletl.
Zatím pro testování používám terminál pro komunikaci s modulem SIM900 (potom bude Arduino Uno)
posílám AT příkazy v tomto pořadí

AT
AT+CIPMUX=0
AT+CGATT=1
AT+CSTT="internet","",""
AT+CIICR
AT+CIFSR
AT+CIPSTART="TCP","morlor.com",80
AT+CIPSEND GET /cidlo/cidlo.asp?tep=20&hum=60&bar=999 HTTP/1.1 \r\n Host: morlor.com\r\nConnection: close\r\n\r\n
nakonec posílám ctrl Z

Chci použít příkaz AT+CIPSEND a poslat naměřené hodnoty (teplota vlhkost tlak)
do http://morlor.com/cidlo/cidlo.asp?tep=2 ... 3&bar=1000
ALE příkaz AT+CIPSEND to nepošle

Na stránce http://morlor.com/cidlo/ sleduji naměřené hodnoty.

Proč se data neodešlou?
Je správné pořadí příkazů AT?
DavidO
Příspěvky: 1040
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: GSM Modul SIM900

Příspěvek od DavidO »

Zkusil jsi ten example?
Uživatelský avatar
morlor
Příspěvky: 36
Registrován: 07 lis 2013, 14:30
Kontaktovat uživatele:

Re: GSM Modul SIM900

Příspěvek od morlor »

Ano s knihovnou GPRS_SIM900 to funguje. Děkuji.

Jak to udělat na AT příkazy mě taky zajímá.
DavidO
Příspěvky: 1040
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: GSM Modul SIM900

Příspěvek od DavidO »

... pak není nic lehčího, než odposlechnout, jak si ta knihovna s modulem povídá. (anebo ještě lépe, podívat se do zdrojáků a vykoukat to z nich)
Odpovědět