Robotour 2015...

jrt

Robotour 2015...

Příspěvek od jrt »

... se bude konat letos 5. září v Písku.
Co mne ale dost zaráží je, že ačkoli zbývá jen 10. dnů do konce registrace, o soutěži není nikde (kromě webu robotika.cz), dokonce ani na webu pořadatele, ani ta nejmenší zmínka a na YouTube jsem našel nahraná jen dvě registrační videa.
Že by soutěž byla tajná??? :shock:
jrt
Pirx
Kontaktovat uživatele:

Re: Robotour 2015...

Příspěvek od Pirx »

Mno, taky mě to trochu udivuje. Minule byl už definován OSM region a vyskytovaly se i nějaké fotky prostoru soutěže. Zkusil jsem napsat kolegům z Písku, tak uvidíme, jaká bude reakce.
Solder fumes makes you stronger!
JuraS.

Příspěvek od JuraS. »

To jedno video s testem robota venku mě udivuje. Je tupej jak bambus, jak rezavá pumpa na vodu. U takového robota předpokládám, že bude mít laserové monitorování perimetru a bude mu to vytvářet 3D obraz v 180 stupních před ním a na strany a že včas pozná, že se před ním objevila překážka a zareaguje a ne že tupě zůstane stát. Taky nechápu ten otevřený sunnybook. Pokud použije takový počítač počítač, schválně jaký to má výkon třeba proti Rpi 2 to by mě zajímalo. Vím, je to v pravidlech pro přihlášku. Ale safra, autonomní robot to je kategorie kdy robot má svou hlavu a umí ji použít, řešit situace, události na trati. a hlavně jet rychlostí chůze a ne rychlostí slimáka.
Pirx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirx »

JuraS. píše:To jedno video s testem robota venku mě udivuje. Je tupej jak bambus, jak rezavá pumpa na vodu. U takového robota předpokládám, že bude mít laserové monitorování perimetru a bude mu to vytvářet 3D obraz v 180 stupních před ním a na strany a že včas pozná, že se před ním objevila překážka a zareaguje a ne že tupě zůstane stát. Taky nechápu ten otevřený sunnybook. Pokud použije takový počítač počítač, schválně jaký to má výkon třeba proti Rpi 2 to by mě zajímalo. Vím, je to v pravidlech pro přihlášku. Ale safra, autonomní robot to je kategorie kdy robot má svou hlavu a umí ji použít, řešit situace, události na trati. a hlavně jet rychlostí chůze a ne rychlostí slimáka.
OK, sejdeme se na Robotem rovně 2016, Písek, Palackého sady v 9 hodin. Vezmi si sekundanta, zbraně (roboty) volím já :lol:
Jsem opravdu zvědavý, co předvedeš.
Solder fumes makes you stronger!
jrt

Příspěvek od jrt »

JuroS, už jsem to sem psal jednou, ale není zatěžko mi to zopakovat: Ty bys byl ozdobou NASA nebo DARPA a jistě by po tobě rád sáhl i Google, abys mu pomohl s vývojem autonomních automobilů! Co ty bys všechno dokázal, jen kdybys měl čas, políbila tě můza, neházela ti pod nohy klacky česká a čínská pošta (a k tomu rozuměl elektrice, uměl pájet a řezat lupénkovou pilkou...) :D
jrt
JuraS.

Příspěvek od JuraS. »

Pirx píše: OK, sejdeme se na Robotem rovně 2016, Písek, Palackého sady v 9 hodin. Vezmi si sekundanta, zbraně (roboty) volím já :lol:
Jsem opravdu zvědavý, co předvedeš.
Co se týká toho robota tak to byl jen můj názor. Ber to tak že ne každému se líbí naše státní hymna byť je Čech. Tohle umímapovat v 2D co je v okolí. Používá to třeba jeden v robotických vysavačů-vorverk kobolt...a ten stojí míň než tenhle samotný forichtung. Tak místo bastlení prázdné tuby lepidla bych raději viděl DYI tohle zařízení...tuhle funkcionalitu...
nebo tady http://www.3d-scanner.net/
https://www.behance.net/gallery/5416659 ... Processing
http://www.dfrobot.com/index.php?route= ... a80t7n5e9J
Naposledy upravil(a) JuraS. dne 22 črc 2015, 08:15, celkem upraveno 5 x.
JuraS.

Příspěvek od JuraS. »

jrt píše:JuroS, už jsem to sem psal jednou, ale není zatěžko mi to zopakovat: Ty bys byl ozdobou NASA nebo DARPA a jistě by po tobě rád sáhl i Google, abys mu pomohl s vývojem autonomních automobilů! Co ty bys všechno dokázal, jen kdybys měl čas, políbila tě můza, neházela ti pod nohy klacky česká a čínská pošta (a k tomu rozuměl elektrice, uměl pájet a řezat lupénkovou pilkou...) :D
Víš, v práci taky nesedím za klávesnicí a programuji, na to jsou jiní. Ale zato umím jasně definovat co se mi nelíbí, kde má jejich produkt mezery, kde je bezpečnostní díra, kde je problém. Ber, že ředitel a jeho náměstci jsou jen jediní ale manuálů je spousta. Nebo si myslíš, že ředitel ILM programuje filmové triky ?
jrt

Příspěvek od jrt »

Nebo si myslíš, že ředitel ILM programuje filmové triky?
Zcela jistě je teď neprogramuje, ale určitě to někdy zkoušel a tak zná meze. Ty ovšem naletíš na každý reklamní žvást, který najdeš na webu, pak se vztekáš, když ti něco nefunguje, jak si představuješ a obviňuješ všechny kolem sebe.
Nejdřív musíš sám něco dokázat a pak můžeš radit a kritizovat.
Víš, jak to řekl Karel Čapek: "Kritik je člověk, který ví, jak by to udělal lépe, kdyby to uměl."
jrt
JuraS.

Příspěvek od JuraS. »

Co si vzpomínám tak některé věci nefungovali prot že na RPi nějaký idiot vydal chybný popis pinů, zřejmě to bylo na nějakou beta verzi a pak tam nedali ofiku zapojení jako to nakonec prodávali. jedna motory nebyly to pravé co bych očekával ale měl jsem jiné a ty hned dělali co očekávám. s kamerou si ještě nejsem jistý.Možná ty typy co jsem koupil se víc hodí na venkovní instalaci, třeba na sledování ptačí budky/krmítka pro ptáky nebo třeba jen počítání lidí na chodníku. prostě s tím teleobjektivem se líp zaostří na detail než aby přehlížela místnost širokoúhle. Taky ty vyzařovače infra se hodí víc na jinou aplikaci než na robota...chtěl jsem tento měsíc koupit kola a unašače ale zse jsem se vrátil k hydroponii, aby se mi nevykouřila z hlavy tak jí aspoň část postavit a zapojit. a taky mi odešla grafika v pc a když hraju v tomhle vedru wot tak se mi pc samo vypne. tepelná ochrana. tak jsem musel řešit jinou grafiku (to žere peníze) a uvažuju o tom jak provrtám nosnou zeď v paneláku a vytáhnu tama hadice pro vodní chlazení...9 ventilátorů v kisně na chlazení herního stroje nestačí v těchle vedrech...chybou v hydroponii bylo, že jsem začal o řízení uvažovat až když už byly kytky venku...to mělo přijít o měsíc dřív. ten nápad. Taky jsem šaptně posoudil jaký prostor to zabere a 12 portová rozvodnice se ukázala jako malá. takže to chtělo rozhled a pohled z jiné perspektivy. Už mám jasno jen pro tuhle sezonu se nedostanu už ani k prodlužce ležící na zemi. tolik ty rajčata a papriky vyrostly. ještě štěstí že se neuchytil meloun, to bych se už na balkoně ani nehnul...příští rok to bude jinak.
JuraS.

Příspěvek od JuraS. »

jrt píše: Nejdřív musíš sám něco dokázat a pak můžeš radit a kritizovat.
Víš, jak to řekl Karel Čapek: "Kritik je člověk, který ví, jak by to udělal lépe, kdyby to uměl."
Četl jsi životopis Jobse ? Víš jak to impérium vybudoval ? On nevyráběl, to Wozniak a ti další na začátku. on jen buzeroval, honil je a ukecával prodejce. On jen uměl motivovat a donutil lidi aby plnili jeho sny. Dokázal na papír načrtnout myšlenku a pak lidi honit sprostými slovy a fyzickými útoky k tomu aby v nich probudil to nejlepší co v nich bylo. jeho myšlenky změnili svět ale ne tím, že on namaloval obraz, složil symfonii, napsal knížku, sestavil robota a naprogramoval ho. Nikdo si nepamatuje programátory co naprogramovali jako první roztahování obrázku na mobilu dvěma prsty, nebo posuvné rolovátka co máš v okně počítače. To všechno viděl ve vizích Jobs ale kdo to naprogramoval se už neví. Ví se kdo byl stavitelem Svatého Víta. Ale najdeš jediné jméno dělníka co to tam stavěl ?
http://www.hizook.com/blog/2009/12/20/u ... o-robotics
https://www.youtube.com/watch?v=i3lGy3MjUhY
Odpovědět