Rocni platba za okrouhany solidworks je do 10. ledna $25. Za ty prachy to snad na rok vyzkousim, jake je to v porovnani s OnShape.
https://www.solidworks.com/solution/solidworks-makers
SolidWorks for makers
Re: SolidWorks for makers
Díky za tip, nejspíš to vyzkouším taky 

"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
robodoupe.cz
Tak zkusenost 0:
- cena diky danim a spol naroste na 29 EUR (mozna by to resila VPN?)
- prvni start silene momaly, ale to muze byt pripojenim tady
- UI (pro jednoduchou geometrii) se zda v Onshape sviznejsi, ale SW si stezuje, ze se pouziva vestavena grafarna (pocitac stara sunka)
- moznosti (podle toho, co je videt na toolbaru) se zdaji podobne
Suma sumarum, zatim nevidim nic, co by stalo za prodlouzeni predplatneho. Ale uvidi se.
Pokracovani priste a stastne a vesele (nebo alespon klidne) svatky vsem
- cena diky danim a spol naroste na 29 EUR (mozna by to resila VPN?)
- prvni start silene momaly, ale to muze byt pripojenim tady
- UI (pro jednoduchou geometrii) se zda v Onshape sviznejsi, ale SW si stezuje, ze se pouziva vestavena grafarna (pocitac stara sunka)
- moznosti (podle toho, co je videt na toolbaru) se zdaji podobne
Suma sumarum, zatim nevidim nic, co by stalo za prodlouzeni predplatneho. Ale uvidi se.
Pokracovani priste a stastne a vesele (nebo alespon klidne) svatky vsem
Ahoj, hezký vánoční čas.
Jestli to chcete někdo porovnávat, doporučuji ještě produkt Autodesk Fusion 360, který je taky v jedné verzi zdarma. Hodně se mně líbil, je takový "hezký", ale postupně jsem přešel taky na Onshape. On ten Fusion jednak je zdarma asi na dva nebo tři roky, ale hlavně potřebuje nainstalovat i aplikaci na PC.
Zatímco Onshape je celý online, asi jediný, mohu na něj z jakéhokoliv PC bez instalace.
Jestli to chcete někdo porovnávat, doporučuji ještě produkt Autodesk Fusion 360, který je taky v jedné verzi zdarma. Hodně se mně líbil, je takový "hezký", ale postupně jsem přešel taky na Onshape. On ten Fusion jednak je zdarma asi na dva nebo tři roky, ale hlavně potřebuje nainstalovat i aplikaci na PC.
Zatímco Onshape je celý online, asi jediný, mohu na něj z jakéhokoliv PC bez instalace.
Ja jsem Fusion360 "zavrhnul" kvuli prilisnemu omezeni exportnich formatu, ve free verzi je vpodstate podporovane jen STL pro 3D tisk, nejde (nebo alespon neslo v dobe, kdy jsem to potreboval) treba DWG nebo DXF pro laser. Nebo ani "blbe" PDF jako "kontrolni" vystup. Jinak mi prijde nejvic "user friendly".