ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Cermy
Příspěvky: 18
Registrován: 01 úno 2019, 11:23

ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Cermy » 01 úno 2019, 12:16

Moc prosím o pomoc.
Mám ESP-01 nastavené přes Esp Easy. Hodnoty z obou čidel se mi vyčítají v pořádku ale nejde mi stále je odeslat a Thingspeak aby se mi tam něco zapisovalo. Má s tím někdo zkušenost?
Dle návodu Esp Easy jsem to zkoušel s udanými IP adresami a Write API Key a nejde. Pak jsem zkoušel i přes HostName s API Key a také nic.
Nevíte kde může být problém ??????
Jen čas zápisu jsem přepsal ještě na 15000 (minimum).
Nastavuje se ještě něco více ????
Přílohy
3.PNG
2.PNG
1.PNG

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1169
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Dex » 01 úno 2019, 14:29

Podle toho druhého obrázku asi není Vaše ESP vůbec v síti. Určitě potřebuje nějakou IP včetně masky, bránu a DNS pokud chcete používat doménová jména.

Jak máte ale udělanou doma síť netuším, takže nemohu poradit správné hodnoty.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Hafajs
Příspěvky: 11
Registrován: 14 čer 2018, 10:54

Re: ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Hafajs » 01 úno 2019, 15:44

Matne vzpominam, ze tady to nastavene byt nemuselo. Vecer na to kouknu doma a dame to dohromady. Zrovna tohle chodiva v poho. Tedy mne jen s nednim DS cidlem. :(

Hafajs
Příspěvky: 11
Registrován: 14 čer 2018, 10:54

Re: ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Hafajs » 01 úno 2019, 15:47

Ahoj. Zatím bych zmenil zapojeni. Z obrazku je patrne, ze jsou obe cidla na GPIO2. Vecer doma projdu svoje nastaveni a napisu.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1169
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Dex » 01 úno 2019, 18:02

Hafajs píše:
01 úno 2019, 15:44
Matne vzpominam, ze tady to nastavene byt nemuselo.
Já už to taky delší dobu neviděl, ale pamatuji se, že to fungovalo bez jakýchkoliv záludností. Ovšem já tomu určitě naatavil statickou adresu - zvyk je železná košile ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Cermy
Příspěvky: 18
Registrován: 01 úno 2019, 11:23

Re: ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Cermy » 04 úno 2019, 12:06

Tak jsem nastavil pevnou IP, Zkoupšel jsem zadat na Thingspeak přihlašování přes hostname i přes tu IP jek byla na prvních screenech a stále nic. Druhé čidlo jsem z GPIO 2 odpojil tak je tam jen jedno teď. Stále nic :cry: Mám ještě něco zadávat v tom nastavení Advanced na obr.1?
Přílohy
5.PNG
4.PNG
3.PNG
2.PNG
1.PNG

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1169
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Dex » 04 úno 2019, 12:15

Pořád si myslím, že to prostě není v síti...

Proběhlo toto?

Where to go from here

If everything has gone right you have a useable ESP Easy device now.

As no parameters are set it will go to "AP mode" for configuration.

Use your computer, tablet or smartphone and search a WiFi network named "ESP_Easy_0".

Connect to ESP_Easy_0 using the password "configesp" (without "").

Open your internet browser and type 192.168.4.1 as internet address into the browser. The WiFi setup of the ESP Easy opens.

You can choose your WiFi network now. Select the SSID and enter your passphrase, click connect.

It will take 20 seconds until a result is shown. If you typed everything correctly it will show a message that it is connected to the network and it shows the IP address.

Note the IP address!

Connect your computer or whatever back to your usual network. Open a browser and type the ip address into the browser.

You should see the config pages of ESPEasy now.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Cermy
Příspěvky: 18
Registrován: 01 úno 2019, 11:23

Re: ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Cermy » 04 úno 2019, 12:26

Jj toto všechno proběhlo jinak bych se nedostal do toho nastavování ESP Easy si myslím. Mám zkusit znovu přehrát celý čip a a udělat to postupně znovu?

Cermy
Příspěvky: 18
Registrován: 01 úno 2019, 11:23

Re: ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Cermy » 04 úno 2019, 13:45

Zkusil jsem ještě druhé ESP od začátku a je to stejné. Vše proběhne v pořádku, hodnoty z čidla v Easy ukazuje ale na Thingspeak nic. A ikdyž mám teď zapnuté dvě ESP v síti s různými IP, tak v tom prvním okně ani jeden ten druhý v síti nevidím. V návodu píší že se to nechá zapnout v nastavení ale nikde to tam nevidím. To jsem už z toho blázen :cry: :cry: :cry:

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1169
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: ESP Easy ESP8266 a Thingspeak

Příspěvek od Dex » 04 úno 2019, 14:18

To ESPčko na začátku spustí vlastní AP, přes které je potřeba mu nakonfigurovat připojení k domácí síti. Na tohle v návodu speciálně upozorňují a já se ptám - toto proběhlo v pořádku??

Dokud nepůjde např. ping/traceroute/arp v domácí síti na to ESPčko, tak nemá cenu řešit nějaký cloud :)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů