Dubnové Malostranské Robodoupě...

Dex
Administrátor

Re: Dubnové Malostranské Robodoupě...

Příspěvek od Dex »

Když to je těžký... Já tam měl třeba robota řízeneho pomocí ESP8266 přes UDP z mobilu. Koho to zajímalo, s tím jsem pohovořil. Je to zásadní? :)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz
daton

Příspěvek od daton »

Jooo super to je perfektni esp uz mi jde z ciny tak potom vim na koho se obratit az mi to nepujde programovat :D
petr-kubac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr-kubac »

A nevadilo by kdybych přvezl fungl nový vlastnoručně udělaný přebalovací pult ?
"The best computer language is a solder" - "Nejlepší programovací jazyk je pájka" - Bob Pease
Dex
Administrátor

Příspěvek od Dex »

Pokud má v sobě alespoň KV rádio pro ukrácení dlouhé chvíle při dekontaminační operaci, tak ne :lol:
robodoupe.cz
hary

Příspěvek od hary »

Ahoj, navrhuji zabývat se též se servy a jejich ovládáním - na to se v minulosti z časových důvodů nedostalo a také např. různými způsoby komunikace mezi několika mikrokontroléry a komunikací po sběrnici SPI např. s SD kartou a I2C s externí pamětí. Vím, že u Arduina je dost knihoven, asi by se tam něco našlo. Dělám s Picaxem a nejraději si vše naprogramuji sám. Vím, že s Arduinem při použití knihoven je to jednodušší, a možná k tomu i přistoupím, ale připadá mi to jako chlubení se cizím peřím - ikdyž u složitých věcí asi nic jiného nezbývá.
daton

Příspěvek od daton »

No s temi servy to je pravda ale ono i spravne vyuziti vsech vlastnosti tech knihoven je mnohdy problematicke a venovat se jim by bylo dobre :-)
Dex
Administrátor

Příspěvek od Dex »

Používat cizí knihovny je naprosto v pořádku. Kolo také nevynalézáme stále znovu a znovu a nijak nás to (doufám ;)) netrápí.

Zrovna ovládání serv či práce s SD kartou je něco, na co je na webu asi tak tisíc příkladů. Zkuste trochu rozvést co přesně by Vás vlastně v případě těchto témat zajímalo. Jen abych pochopil o co jde ;)
robodoupe.cz
pgerla

Příspěvek od pgerla »

Kolo je kolo ...

Když děláte něco "netradičního", tak tradičně fungující cizí knihovna nefunguje.

Když funguje ... tak aspoň obsadí piny co jste zamýšleli využít jinak.

Za mě, cizí používat co nejméně.
Pirx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirx »

Sice jsme poněkud hackli topic, ale co už.
Cizí knihovnu jsem použil pouze dvakrát: poprvé na IP stack - vynikající uIP a podruhé pro USB CDC class device jsem vzal demo příklad od výrobce čipu (NXP) a trochu jej upravil. Objem práce strávené psaním od nuly by byl v těchto případech neadekvátní.
Jinak, vzhledem k tomu, že hodně používám přerušení od všeho možného a využívám dostupný HW na maximum, raději také píšu vlastní kód.
Vychází mi, že nastudování cizího kódu je většinou delší, než napsání vlastního.
Mimochodem, mám dojem, že nejčastější dotazy na ...duino fórech se týkají právě nefungujících knihoven nebo nefunkčnosti po jejich aktualizaci.
Solder fumes makes you stronger!
Dex
Administrátor

Příspěvek od Dex »

Pánové já částečně chápu Váš postoj. Koneckonců kdo se nepokoušel vytvořit vlastní operační systém, tak to nepochopí (je to už hodně dávno :lol:).

Existují knihovny špatné, knihovny dobré atd. A to, že existuje nějaká knihovna ještě neznamená, že ji dotyčná osoba umí správně použít.

Zároveň bych ale nerad, aby Váš "kategorický" postoj odradil ostatní respektive v nich vytvořil dojem, že cizí knihovny jsou zlo a dělat např. hobby-robotiku s jejich pomocí je vlastně něco skoro až podřadného, protože tak to prostě není ;)
robodoupe.cz
Odpovědět