HC SR-04 jinak

JuraS.
Příspěvky: 318
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od JuraS. »

nemá cenu už reagovat, vše už bylo řečeno. lock tématu. díky.
JuraS.
Příspěvky: 318
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od JuraS. »

hubacekp píše:bude ta multicoptera co stavíš používat mavlink?
Vrátím se k této otázce a odpovědi. Primární telemetrie sloužící k přenosu dat z APM (všechno co dokáže APM sledovat) budou po 433MHz 3DR telemetrii. Jako vysílač mám vysílač Turnigy s vestavěným modulem FrSky. 9 kanálů co zvládne stačí. Má FrSky telemetrii. Mám pro 8 kanálový přijímač telemetrické čidlo pro sledovaní "stavu" dvou aku. Je to sledování tak trochu zavádějící. Nastaví se na vysílači jaká je kapacita aku na A1 a kolik na A2 a podle průtoku proudu se spočítá kolik by toho mohlo zůstávat v jednotlivé aku. To je dost nepřesné ale lepší něco než nic.
ten plošák o kterém jsem tady psal je lepší. Napojí se na servisní konektor a dokáže zjistit skutečnou kapacitu a zůstatek tak, jak to dělá balancující proces při nabíjení lipolek. Proto jsem psal, že se pokusím vymyslet jak spojit výsledky ze 3 měření pro každý článek zvlášť a pak vypočítat kolik zbývá v celém aku. Ale nejprve zjistím jestli to měření necucne dost šťávy. Aby to měření nebylo kontraproduktivní.
uhnila_malina
Příspěvky: 18
Registrován: 02 kvě 2014, 08:42

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od uhnila_malina »

JuraS. píše:
jrt píše:
Stavím jednu autonomní ... bude mít telemetrii 3DR...
Co balancující robot, už máš vyříznuté díry do překližky? Co napájení z energie vakua, už jsi sehnal správný drát? :lol: :lol: :lol:
na tu spirálu jsem se ptal, to neznamená že budu cíleně hledat drát když ho nemám...spíš bych očekával, že někdo komu se ten drát válí doma to vyzkouší a napíše jestli videa z číny jsou fejk a nebo ne. Než tvrdit rovnou že to nejde.
A když to někdo tady vyzkouší tak mu budeš věřit? Každopádně i kdyby se někomu ten drát válel doma tak je ztráta času se vůbec snažit slepit to dohromady.
Odpovědět