Stránka 4 z 6

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 06 dub 2017, 14:33
od jrt
GreatPsycho píše:Jojo, zatím jsem neřešil, čím nahradím napájení, ale 4 tužkovky s sebou asi tahat nechci.
Ale - pokud tedy chceš, aby ti ten robot jezdil víc, než jen pár minut - tak bude sebou muset tahat něco většího, než čtyři tužkovky.

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 06 dub 2017, 14:36
od GreatPsycho
jrt píše:
GreatPsycho píše:Jojo, zatím jsem neřešil, čím nahradím napájení, ale 4 tužkovky s sebou asi tahat nechci.
Ale - pokud tedy chceš, aby ti ten robot jezdil víc, než jen pár minut - tak bude sebou muset tahat něco většího, než čtyři tužkovky.
To je taky ještě věc, kterou chci časem dořešit. Nic většího s sebou právě tahat nechci, už tak na tom bude dost dalších serepetiček, tak bych radši zkusil řešit nabíjecí stanic, kam bych jen zajel a nemusel k robotovi vůbec chodit. Pár minut na operace co potřebuji bohatě stačí. Upřímně i 5 minut by mělo být dostatek času.

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 07 dub 2017, 21:04
od pgerla
datový přenos na 433 MHz je (u 99,9% modulů na trhu) povolen pouze na 6 minut za hodinu. To bohatě stačí na otevření vrat, rozsvícení lampy, uzamknutí auta, posílání teploty jednou za 5 minut.

Tohle vše je datový přenos, ale nic z toho není ovládání bagru, i když česká vychcanost to okecá, že déle jak 5 minut bagru nevydrží baterky. Pro ty co řeknou že nevysílají trvale, bylo v předpisu omezení na 12 vysílání za hodinu (možná zrušeno, neověřoval jsem)

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 08 dub 2017, 02:02
od GreatPsycho
pgerla píše:datový přenos na 433 MHz je (u 99,9% modulů na trhu) povolen pouze na 6 minut za hodinu. To bohatě stačí na otevření vrat, rozsvícení lampy, uzamknutí auta, posílání teploty jednou za 5 minut.

Tohle vše je datový přenos, ale nic z toho není ovládání bagru, i když česká vychcanost to okecá, že déle jak 5 minut bagru nevydrží baterky. Pro ty co řeknou že nevysílají trvale, bylo v předisu omezení na 12 vysílání za hodinu (možná zrušeno, neověřoval jsem)
Jojo, to by bylo stejně jen na doma. Pro používání robota u mamky budu potřebovat tak jako tak wifi.

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 12 dub 2017, 15:56
od GreatPsycho
Jo a ještě technická: Když mám napájení připojené na vstupy motor shieldu, tak mám stejně počítat s úbytkem cca 1,5V?

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 12 dub 2017, 16:24
od jrt
Tomuhle nerozumím, na které vstupy? Můžeš to nějak upřesnit, nebo - nejlépe - načrtnout schéma?

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 12 dub 2017, 16:32
od GreatPsycho
Zde je ten shield. Má vstupy pro napájení motorů z akumulátoru.
https://www.postavrobota.cz/Shield-pro- ... 3D-d16.htm

A zde ještě fotka, kde je to vidět lépe. Jde o vstup External Power.
Obrázek

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 12 dub 2017, 16:48
od GreatPsycho
Ještě když jsem to měřil, tak z ovladače jde 3,2V, na to bych ani motor shield nepotřeboval, ne? Je to jen 6 vodičů, takže piny taky zbytečně neucpu.

Edit: Teď mě napadlo, že problém by mohla být záporná voltáž, že?

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 12 dub 2017, 17:09
od DavidO
GreatPsycho píše:
12 dub 2017, 16:48
Ještě když jsem to měřil, tak z ovladače jde 3,2V, na to bych ani motor shield nepotřeboval, ne? Je to jen 6 vodičů, takže piny taky zbytečně neucpu.
To jako že bys napájel motory rovnou z Arduina? No to snad nemyslíš vážně, ne?
GreatPsycho píše:
12 dub 2017, 15:56
Jo a ještě technická: Když mám napájení připojené na vstupy motor shieldu, tak mám stejně počítat s úbytkem cca 1,5V?
Je na něm L293D? Je. Takže ... (viz jrt dříve)

Re: Přestavba rc modelu

Napsal: 12 dub 2017, 17:24
od GreatPsycho
DavidO píše:
12 dub 2017, 17:09
GreatPsycho píše:
12 dub 2017, 16:48
Ještě když jsem to měřil, tak z ovladače jde 3,2V, na to bych ani motor shield nepotřeboval, ne? Je to jen 6 vodičů, takže piny taky zbytečně neucpu.
To jako že bys napájel motory rovnou z Arduina? No to snad nemyslíš vážně, ne?
GreatPsycho píše:
12 dub 2017, 15:56
Jo a ještě technická: Když mám napájení připojené na vstupy motor shieldu, tak mám stejně počítat s úbytkem cca 1,5V?
Je na něm L293D? Je. Takže ... (viz jrt dříve)
Okej, díky. No teď už to snad dám dokupy. :oops: