Přestavba rc modelu

Chcete si postavit robota, ale tak nějak nevíte kudy do toho?
GreatPsycho
Příspěvky: 66
Registrován: 03 bře 2017, 03:21

Re: Přestavba rc modelu

Příspěvek od GreatPsycho » 22 dub 2017, 04:13

Pomůže mi nějak ten NodeMCU? Stejně to půjde tak jako tak z externího napájení, arduino neutáhne ani jedno,že?

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 885
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Přestavba rc modelu

Příspěvek od Dex » 22 dub 2017, 09:20

Obávám se, že nechápu otázku...
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

GreatPsycho
Příspěvky: 66
Registrován: 03 bře 2017, 03:21

Re: Přestavba rc modelu

Příspěvek od GreatPsycho » 22 dub 2017, 16:15

Dex píše:
22 dub 2017, 09:20
Obávám se, že nechápu otázku...
Pokud vím, arduino má na pinech okolo 500mA, s externím napájením se může dostat někam k 1,5A, ale předpokládám, že zajistit napájení z jiného zdroje zde bude nutnost.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 885
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Přestavba rc modelu

Příspěvek od Dex » 22 dub 2017, 17:11

Arduino na pinech NEMÁ 500 mA.

Stabilizátor, co je na Arduinech, dokáže poskytnout cca 500 mA (možná o trochu více, vždy jsem raději řešil jinak). Je tím myšlen pin 5 V při napájení z adaptéru.

Prostě to chce mít stabilizátor nebo měnič na 3,3 V poskytující dostatečný proud a napájený přímo ze zdroje (baterií/akumulátorů).
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

GreatPsycho
Příspěvky: 66
Registrován: 03 bře 2017, 03:21

Re: Přestavba rc modelu

Příspěvek od GreatPsycho » 22 dub 2017, 19:12

Dex píše:
22 dub 2017, 17:11
Arduino na pinech NEMÁ 500 mA.

Stabilizátor, co je na Arduinech, dokáže poskytnout cca 500 mA (možná o trochu více, vždy jsem raději řešil jinak). Je tím myšlen pin 5 V při napájení z adaptéru.

Prostě to chce mít stabilizátor nebo měnič na 3,3 V poskytující dostatečný proud a napájený přímo ze zdroje (baterií/akumulátorů).
Tak nakonec mě to stejně donutilo jít do obchodu. :D Mám měnič jen na 5V. :-/ A rovnou si tam teda vezmu tu ESP8266 SoC. Nebo mám radši ten NodeMCU? Pro moje použití bych měl vystačit s tím prvním, že?

DavidO
Příspěvky: 533
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: Přestavba rc modelu

Příspěvek od DavidO » 28 dub 2017, 21:43

Dex píše:
22 dub 2017, 17:11
Arduino na pinech NEMÁ 500 mA.
Proč by nemělo? Vraž mu tam přes piny nakrátko baterku a uvidíš, uvidíš ... teda jenom chvilku :lol:

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 885
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Přestavba rc modelu

Příspěvek od Dex » 28 dub 2017, 22:19

DavidO píše:
28 dub 2017, 21:43
Dex píše:
22 dub 2017, 17:11
Arduino na pinech NEMÁ 500 mA.
Proč by nemělo? Vraž mu tam přes piny nakrátko baterku a uvidíš, uvidíš ... teda jenom chvilku :lol:
Raději doplním, že TOTO je opravdu myšleno jako vtip ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host