Subdoména www

Uživatelský avatar
adamh
Příspěvky: 62
Registrován: 24 úno 2013, 23:10
Bydliště: Opava / Praha
Kontaktovat uživatele:

Subdoména www

Příspěvek od adamh » 06 čer 2013, 11:37

Zdravím, bylo by možné zprovoznit subdoménu www.forum.robodoupe.cz? V nastavení hostingu na Savaně ji stačí u forum.robodoupe.cz přidat do "Svázané subdomény", případně, kdyby někomu záleželo na SEO magii, vytvořit přesměrování z www.forum.robodupe.cz na forum.robodoupe.cz.

Mnohokrát děkuji, prohlížeče mi totiž vždy nabídnou www.forum.robodoupe.cz a musím to upravovat:-)
“We’re all pathetic and creepy and can’t get girls. That’s why we fight robots.” –Kripke (TBBT)
Osobní web: adamh.cz

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 870
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Subdoména www

Příspěvek od Dex » 06 čer 2013, 13:16

Tak zprovoznit by to šlo ale proč vytvářet doménu čtvrté úrovně aby směřovala na doménu třetí úrovně ... nebylo by lepší používat nějaký pořádný prohlížeč bez umělé inteligence? ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Uživatelský avatar
adamh
Příspěvky: 62
Registrován: 24 úno 2013, 23:10
Bydliště: Opava / Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Subdoména www

Příspěvek od adamh » 06 čer 2013, 14:46

Dex píše:Tak zprovoznit by to šlo ale proč vytvářet doménu čtvrté úrovně aby směřovala na doménu třetí úrovně ...
Protože www subdoména je de facto standard.
Dex píše:nebylo by lepší používat nějaký pořádný prohlížeč bez umělé inteligence? ;)
To ne, je to spíš jako feature. V případě www.forum.robodoupe.cz je hloupé, že to pošle HTTP 200, přestože tam není relevantní obsah.
“We’re all pathetic and creepy and can’t get girls. That’s why we fight robots.” –Kripke (TBBT)
Osobní web: adamh.cz

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 870
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Subdoména www

Příspěvek od Dex » 07 čer 2013, 10:30

Protože taky nejsem vševědoucí ;) konzultoval jsem to s člověkem z praxe a doménu čtvrtého řádu zakládat nebudeme.

Pokud to někoho zajímá více, tak technické důvody rád objasním osobně zítra na Robotickém dni :)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

hubacekp
Příspěvky: 259
Registrován: 24 úno 2013, 13:40

Re: Subdoména www

Příspěvek od hubacekp » 07 čer 2013, 21:15

ahojte, myslím, že by stačilo v kořenovém adresáři přidat do souboru .htaccess následující a jen upravit adresář /subdom/forum/ podle toho kde ve skutečnosti vůči rootu je:

Kód: Vybrat vše

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?forum.robodoupe.cz$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/subdom/forum/
RewriteRule (.*) /subdom/forum/$1 [L]
přidáním následujících dvou řádků by se zadáním http://robodoupe.cz mělo vše přesměrovat na http://www.robodoupe.cz:

Kód: Vybrat vše

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]*)\.([^.]*)$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R,QSA,L]

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 870
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Subdoména www

Příspěvek od Dex » 07 čer 2013, 21:45

Zdravím,
ale já vím jak to udělat.

Zároveň jsem si ale zjistil, jak to dělají profíci a taky proč a s fajnšmekry si zítra rád poklábosím ;)

Btw zkuste si zadat www.robodoupe.cz a uvidíte co se stane. Tam to má řekněme "historický smysl" ovšem zakládat doménu čtvrté úrovně pro fórum nebudeme.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Uživatelský avatar
adamh
Příspěvky: 62
Registrován: 24 úno 2013, 23:10
Bydliště: Opava / Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Subdoména www

Příspěvek od adamh » 09 čer 2013, 16:42

Dex píše:Zároveň jsem si ale zjistil, jak to dělají profíci a taky proč...
Určitě na www subdoméně nenechají "chybovou" stránku, která vrací HTTP 200, ale řeší to třeba redirectem.
Dex píše:...ovšem zakládat doménu čtvrté úrovně pro fórum nebudeme.
Vy ji ale založenou máte.
Dex píše:...si zítra rád poklábosím ;)
Škoda, to jsem přehlédl :-(
“We’re all pathetic and creepy and can’t get girls. That’s why we fight robots.” –Kripke (TBBT)
Osobní web: adamh.cz

AlesH
Příspěvky: 322
Registrován: 25 úno 2013, 09:18

Re: Subdoména www

Příspěvek od AlesH » 09 čer 2013, 20:36

Trochu se weby zabývám a v dnešní době jsou určitě trendem a asi už i standardem weby zcela bez www i u druhé úrovně (tedy např. http://robodoupe.cz/ ). Osobně mi to je příjemné a vítám to.

Domény čtvrté úrovně se obvykle nedělají ani nijak extra neošetřují. Je to ale běžně tak, že všechny neexistující domény skončí na "default" webu příslušného serveru. U mnohadoménového hostingu (jakým je i Savana) prostě všechny neexistující domény skončí zobrazením "default" stránky Savany.

Předpokládám tedy, že http://www.forum.robodoupe.cz je jedna z nekonečného množství neexistujících domén (stejně dopadne třeba i xxx.forum.robodoupe.cz , xxx.xxx.robodoupe.cz , ale např. i xxx.savana.cz atd.).

Souhlasím s Dexem, že doménu čtvrté úrovně nemá smysl ošetřovat. Zvykněme si raději na domény bez www. Je to kratší a přitom zcela jasné.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 870
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Subdoména www

Příspěvek od Dex » 10 čer 2013, 11:06

Díky, že jste to sepsal za mne ;)

Pro fajnšmekry ještě dodám, že je zároveň potřeba vyřešit záležitosti související se SEO.

Raději budu ušetřený čas věnovat třeba stavbě robota.

Btw škoda, že se tu nevedou tak živelné diskuze o robotech :D
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Uživatelský avatar
McBig
Příspěvky: 10
Registrován: 07 bře 2013, 11:37
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: Subdoména www

Příspěvek od McBig » 11 čer 2013, 10:01

Wow, robodoubě podporuje bez-www doménu druhého řádu, sem si toho ani pořádně nikdy nevšiml. Rozhodně palec nahoru !

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host