inline code

DavidO
Příspěvky: 528
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

inline code

Příspěvek od DavidO » 04 kvě 2016, 12:44

Zdar, šel by přidal k formátovacím buttonkům další, který by umožňoval odlišit v textu kód? Pro blok je [code], ale já mám na mysli inline, tj. když tady napíšu třeba že smyčka v C se dělá konstrukcí třeba for(i=0;i<10;i++)neco();, tak aby to vypadalo stejně, jako kdybych to zabalil do [code]...[/code], ale aby to zůstalo plynule v textu?
Totéž by se mi hodilo i v redakci.

Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 606
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: inline code

Příspěvek od fulda » 04 kvě 2016, 13:44

DavidO píše:Zdar, šel by ...
Určitě šel :geek: , pokud máš dost volného času, tak si to přečti na TOMTO fóru. Kdo má méně času, tak je na to tag [monospace]text[/monospace] popsanej TADY.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 881
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: inline code

Příspěvek od Dex » 04 kvě 2016, 17:31

Na webu (v redakci) je k dispozici SyntaxHighlighter, který i obarvuje. Nedává to úplně do textu, ale umí třeba jednu řádku. Na programovacích webech se to tak běžně používá. Jestli máš ale na mysli něco jiného, tak mi, prosím, pošli email třeba s odkazem jak by to mělo vypadat a já se na to příležitostně podívám ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Uživatelský avatar
gilhad
Příspěvky: 157
Registrován: 29 kvě 2015, 00:36

Re: inline code

Příspěvek od gilhad » 05 kvě 2016, 02:27

IMHO ma na mysli takove to, co je v tomto dotazu v druhem odstavci ("values=", null,"")
http://stackoverflow.com/questions/3241 ... sible?rq=1

Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 606
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: inline code

Příspěvek od fulda » 05 kvě 2016, 09:20

... to je to monospace, jen ho mají ještě doplněné o background, to se mi líbí.
A ten syntax higlighter je taky docela hezkej. :twisted:

Ještě se zeptáš, jestli se nám líbí nějaká funkcionalita?? :twisted:
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 881
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: inline code

Příspěvek od Dex » 05 kvě 2016, 10:11

Mno vymejšlet si můžete co chcete, ale to neznamená, že sem taky všechno namontuju :)

Zkusil jsem přidat ten "inline code" objekt.metoda(); je na to malé tlačítko "c".

Snad Vás to na chvilku uspokojí ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 606
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: inline code

Příspěvek od fulda » 05 kvě 2016, 13:00

Dex píše:Mno vymejšlet si můžete co chcete, ale to neznamená, že sem taky všechno namontuju :)

Zkusil jsem přidat ten "inline code" objekt.metoda(); je na to malé tlačítko "c".

Snad Vás to na chvilku uspokojí ;)
Teď jestli to ještě má vestavěnej překladač pro Arduino a PICAXE :twisted:
Schválně do toho vhodím větší kus textu void LocoNetCVClass::computeBytesFromPXCT( UhlenbrockMsg & ub) {
uint8_t mask(0x01);
// Data has only 7 bytes, so we consider only 7 bits from PXCT1
for (int i(0); i < 8; ++i) {
...
co to s ním provede, a taky jsem tam nechal tabulátory a vícemezery.

No dobře, tak na větší kusy kódu to není. Ale vyzkoušet jsem to musel :mrgreen:

Každopádně děkuji
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

DavidO
Příspěvky: 528
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: inline code

Příspěvek od DavidO » 05 kvě 2016, 13:07

Jo, takhle se mi to docela líbí, dík (dobrej první pokus ;)). Přesně k vložení dovnitř textu do jednoho řádku, na víc řádků už je ten standardní blok. Na to aby to umělo víc mezer nebo tabulátory, by to muselo být něco jako <pre>, ale ohýbat to aby to šlo není potřeba, stejně v jednom řádku ty násobné mezery a odsazování nevyužijeme.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 881
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: inline code

Příspěvek od Dex » 05 kvě 2016, 13:26

Přesně tak, na více jak jeden řádek kódu je tu tlačítko "Code" ;)

Žádný obarvovač natož překladač ;) tu není a momentálně ani není v plánu.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 606
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: inline code

Příspěvek od fulda » 05 kvě 2016, 19:32

Jak v tom není alespoň jedno [color=#FF0000]#include [/color][color=#00FF00]Arduino.h[/color], tak to v dnešním světě moderní robotiky nemá šanci na úspěch, to je jako vzít robota, krerej nemá ani jeden kousek z merkura.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host