Upgrade fóra

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 895
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Upgrade fóra

Příspěvek od Dex » 16 dub 2016, 15:00

Zdravím,

provedl jsem dnes upgrade aplikace phpBB na které běží naše fórum na aktuální verzi.

Ještě mne čeká spousta práce, ale vše by momentálně mělo být funkční respektive jsem nenarazil na žádnou chybu.

Proto, prosím, pokud na něco narazíte, dejte mi vědět, ať se na to mohu podívat ;)

Jinak novinek je celkem dost. Fórum teď například používá responzivní design, čili bude použitelné třeba i na tabletech. I proto jsem odstranil podporu Tapatalku i když ho stejně nikdo nepoužíval, takže to uvádím spíše pro úplnost.

Dále by mělo být vše rychlejší a hlavně také bezpečnější, tak uvidíme ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

jova
Příspěvky: 268
Registrován: 16 pro 2013, 11:40

Re: Upgrade fóra

Příspěvek od jova » 16 dub 2016, 17:38

A nemá to nyní nějakou menší velikost?
zz.jpg
Osobně mi tam chybí ty přímé odkazy:
z.jpg

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 895
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Upgrade fóra

Příspěvek od Dex » 16 dub 2016, 17:57

Aktuální verze šablony je jak jsem psal responzivní, takže už to (kromě jiného) není roztažené přes celou šířku velkého monitoru. Odkazy jsou v "hamburgeru" vlevo nahoře pod logem. To je daň za to, aby se to naopak dalo prohlížet i na menších rozlišeních.
Bohužel není v mých silách udržovat vlastní šablonu a reagovat na všechny změny ve vývoji. V minulosti jsem to zkoušel a bylo to "peklo"...
Používám to co nabízí přímo tvůrci phpBB a osobně mi to přijde i praktičtější.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 626
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: Upgrade fóra

Příspěvek od fulda » 18 dub 2016, 15:20

Nevíš co se stalo s TÍMTO postem, že se na RSS neustále propaguje jako nově editovaný??
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 895
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Upgrade fóra

Příspěvek od Dex » 18 dub 2016, 17:34

To bude asi tím, že jsem ho nechal na dva týdny nastavený jako zvýrazněný aby ho nikdo nepřehlédl ;)

V sobotu jsem dělal upgrade a v neděli vyšla další verze. Ještě, že nemám vlastní šablonu ;)

Ještě bude pár změn. Hlavně musím převést stávající DB v Postgre do MySQL abych mohl povýšit verzi PHP, ale to jsou takové neviditelné i když pracné změny...
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

DavidO
Příspěvky: 550
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: Upgrade fóra

Příspěvek od DavidO » 25 dub 2016, 23:00

Dex píše:Aktuální verze šablony je jak jsem psal responzivní, takže už to (kromě jiného) není roztažené přes celou šířku velkého monitoru. Odkazy jsou v "hamburgeru" vlevo nahoře pod logem. To je daň za to, aby se to naopak dalo prohlížet i na menších rozlišeních.
No, asi jsem odporný hnidopich, ale tenhle fíčurismus mi fakt uniká. Ještě bych pochopil to rozbalovací menu (i když mi předchozí design vyhoval líp, tak se s ním chca nechca smířím, beru, že to může uspořit nějaké místo), ale to že to nemůže být přes šířku okna a je to max 1152px, to nechápu. To by přece mělo být tak, že se to přizpůsobí velikosti okna a když mám malý displej, tak to bude úzký a když velký displej, tak široký, ne?
(mimochodem, to jako že responzivní => není přes šířku? To asi ne, ne?)

Neber si to Dexi osobně.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 895
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Upgrade fóra

Příspěvek od Dex » 26 dub 2016, 10:08

Začnu citátem ;)

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Prostě se to tak dneska dělá. Popravdě mě osobně se docela líbí, že to nemám roztažené přes celou šířku na velkém monitoru. Lépe se to čte.

Ovšem internet je plný polemik na toto téma. Jinak responzivní design by měl obecně znamenat web, který jde rozumně prohlížet jak na 24" tak 4" úhlopříčce a to si musíme objektivně přiznat, momentálně jde ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

DavidO
Příspěvky: 550
Registrován: 01 kvě 2013, 21:27

Re: Upgrade fóra

Příspěvek od DavidO » 26 dub 2016, 10:20

Co to máš za okenní systém, kde nejde okno zmenšit - zúžit na šířku, která ti pro čtení vyhovuje? :lol:

Ono se to ale teď chová tak, že když je okno užší, než 1152, tak to zúží i obsah, fajn, to je pro malé displeje dobré, ale když je širší, tak ho to nenatáhne. To musel někdo úmyslně nastavit nějaký limit a to právě nechápu. Proč mi brání si to sám natáhnout? :x

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 895
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Upgrade fóra

Příspěvek od Dex » 26 dub 2016, 10:28

Nic mi nebrání, ale jak střídám displeje, tak okno nastavené na max je všude na max. Jakmile z něj udělám plovoucí, tak ho budu honit po celé ploše. A zrovna tohle dělají jak Win tak KDE/Gnome ;)

1152px je jedna z "magických" hodnot, které se používají v "grid" systému pro šablony. Třeba Twitter to dělá podobně.

Určitě by to šlo celé udělat jinak a lépe, ale jak jsem psal, cestou vlastní šablony už jsem jít zkoušel a nedopadlo to dobře. Je to žrout času, který raději věnuji robotům :)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 626
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: Upgrade fóra

Příspěvek od fulda » 26 dub 2016, 13:53

Dex píše:1152px je jedna z "magických" hodnot, které se používají v "grid" systému pro šablony. Třeba Twitter to dělá podobně.
1152 pixelů musí stačit pro každej monitor.¨ :mrgreen:
Co jen mi to připomíná :?: :?:

:idea:
Obrázek
Naposledy upravil(a) fulda dne 26 dub 2016, 13:55, celkem upraveno 1 x.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti