Stránka 1 z 1

Jak se "Označuje jako přečtené"

Napsal: 16 úno 2014, 15:19
od petr-kubac
V poslední době se zde rozšířil (zlo)zvyk dát do přípěvku fóra celý výpis programu v délce pár stran a dokonce při odpovědi - odpovídající metodou CTRL-C CTRL-V kopírují takový výpis dále a dále.

Takové příspěvky nemám v úmyslu ani číst a už vůbec se jimi jakkoliv myšlenkově zabývat, proto bych potřeboval někde funkci "označit jako přečtené" aby celé téma zmizelo ze seznamu nepřečtených příspěvků.

Má engine tohoto fóra někde takovou funkci ?

Re: Jak se "Označuje jako přečtené"

Napsal: 16 úno 2014, 18:44
od Dex
Pokud to chápu správně, tak v podstatě hledáš funkci "ignorovat vlákno". To phpBB bohužel neumí. Zkoušel jsem najít nějaké rozšíření ale zatím jsem nic použitelného nenašel. Ještě to ale nevzdávám.

Důvod proč to vlastně chceš naprosto chápu. Sám poslední dobou přemýšlím co s tím. Já osobně tyhle "brutální příspěvky" také nečtu.

Nechápu, proč když už je nutné (a to často není) publikovat celý kód programu, proč se tak neděje prostým přiložením zdrojáku jako přílohy příspěvku nebo nasdílením třeba přes Dropbox. Třeba tato diskuze zapůsobí jako osvěta. Jinak budu asi muset zvážit třeba omezení délky příspěvku či něco jiného.

Jen aby bylo jasno tak okomentované kusy kódu vložené jako "kód" jsou naprosto v pořádku od toho tu fórum je!

Re: Jak se "Označuje jako přečtené"

Napsal: 18 úno 2014, 15:33
od petr-kubac
OK - Máš naprostou pravdu - "ignorovat vlákno" je to, co by se hodilo, ale když to není - nedá se nic dělat.
Jinak kluci co píšou ve "vyšších programovacích jazycích" pro Picaxe nebo Arduino - si myslí, že 100 řádků je opravdový program a dělá jim problém lokalizovat v něm chybu ( což je inspirace k článku ? )

Až se naštvu tak tady s nimi budu hledat chybu v mých assemblerovských procedurách pro sonar, které čítají kolem 5000 (slovy pět tisíc) řádků kódu - a to je ještě velice stručný prográmek, protože já sám jsem svého času napsal editor ikonek pro PC který měl kolem 75 000 řádků - a to je pořád mini utilitka, které byste sotva věnovali pozornost.

Re: Jak se "Označuje jako přečtené"

Napsal: 18 úno 2014, 16:26
od Dex
Tak s hledáním chyb v ASM ti nepomůžu ani já ;) Dávno je tomu co jsem ho trošičku ovládal.

Ono co si budeme povídat, často by se těch 100 řádků dalo napsat na 50 řádků. Spíš jde o to dávat to jako přílohu a ne přímo do příspěvku.

Jinak hledání funkce "ignorovat vlákno" mám naplánované tak jakmile bude čas, kouknu na to ještě jednou.

Re: Jak se "Označuje jako přečtené"

Napsal: 18 úno 2014, 23:00
od hubacekp
Budete tu mít vždy dost začátečníků, kteří kód vkládat budou...
phpbb by kód vložený do

Kód: Vybrat vše

 měl umět omezit na okno o cca 12 řádků a v tom okně rolovat.
tady se rolování v okně [code] neprovede. nejde to někde nastavit?

Re: Jak se "Označuje jako přečtené"

Napsal: 19 úno 2014, 07:56
od Dex
Jak jsem psal tak nic proti vkládání kusů kódu ale vkládat celý program, který navíc obsahuje spoustu prázdných řádků... :roll:

V základu to není ale asi by šla upravit šablona. Zkusím se po tom podívat.

Re: Jak se "Označuje jako přečtené"

Napsal: 19 úno 2014, 11:59
od Dex
Tak dlouho jsem se v tom rejpal, až jsem to rozbil :-)

Všechno teď normálně funguje jen vzhled je jiný. Tak se nelekejte, fórum klidně používejte a já se jdu rýpati dále ;)

EDIT: takže rolovátko pro okénko s kódem je hotové a funguje. Zakopaný pes byl v naší krásné (staré) oranžové šabloně.

Budete-li od tohoto okamžiku někdo vkládat kód, tak zásadně pomocí tlačítka Code.

Nějaký čas to zkuste s tímto vzhledem vydržet. Chci aby fórum vypadalo podobně jako dřív ale nechci se vracet k původní šabloně. Rolovátko byla poslední kapka :-) Budu tedy postupně tuto modrou nahrazovat oranžovou :D

Všechny případné divnosti prosím hlaste.