EMAIL sender

hubacekp
Příspěvky: 259
Registrován: 24 úno 2013, 13:40

Re: EMAIL sender

Příspěvek od hubacekp » 24 zář 2017, 21:12

Nejlepší cestou jak změnit IP je v esp používat DHCP.
Router ti vrátí IP adresu, která nebude v konfliktu s jiným zařízením.

packa
Příspěvky: 43
Registrován: 15 zář 2015, 12:32

Re: EMAIL sender

Příspěvek od packa » 24 zář 2017, 21:19

A poradíš jak na to ?

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 911
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: EMAIL sender

Příspěvek od Dex » 24 zář 2017, 21:28

Pokud se to nezměnilo, tak ESPEasy ani neumožňovalo nastavit statickou adresu.

Takže jestli to chápu správně, připojíš se na tu dočasnou nastavovací WiFi, vybereš domácí WiFi, zadáš správně heslo a nic se nestane? Pak bych se minimálně podíval do DHCP domácího routeru, jestli tam bude vidět nové zařízení. Bude tam i vidět co ESPčko dostalo za adresu a na tu je pak potřeba se po nastavení připojit pomocí prohlížeče. V návodu to je, ale raději to píšu.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

Vladimir66
Příspěvky: 258
Registrován: 02 dub 2014, 15:30

Re: EMAIL sender

Příspěvek od Vladimir66 » 25 zář 2017, 18:01


Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 911
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: EMAIL sender

Příspěvek od Dex » 25 zář 2017, 19:51

Teď ale řešíme ESPEasy a s ohledem na předchozí diskuzi doporučuji držet se řešení s DHCP ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

packa
Příspěvky: 43
Registrován: 15 zář 2015, 12:32

Re: EMAIL sender

Příspěvek od packa » 25 zář 2017, 20:14

Všem moc děkuji za rady . bohužel jsem a to asi krátkej , k esp se připojím , vyhledá mi dostupné sítě , vyberu sít a zadám heslo - spojení se nenaváže . můj router zařízení nevidí , vidí tam jen mé tři připojené PC ale esp ne . nevím .

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 911
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: EMAIL sender

Příspěvek od Dex » 25 zář 2017, 20:41

Tak ještě jeden nápad - jaká se používá forma autorizace k WiFi? Jestli prastarý WEP, tak to asi fungovat nebude. WPA funguje dobře.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

packa
Příspěvky: 43
Registrován: 15 zář 2015, 12:32

Re: EMAIL sender

Příspěvek od packa » 25 zář 2017, 20:56

jo mám nastaveno wpa. má na to nějaký vliv nastavený kanál ? mám nastaveno 6 . automat tady u toho routeru nejde nastavit.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 911
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: EMAIL sender

Příspěvek od Dex » 25 zář 2017, 21:13

Kanál nebude hrát roli, používal jsem obě možnosti.

Pak už bych asi zkusil jiné APčko. Mám otestované hlavně MikroTik a UniFi což se v domácnostech asi moc nevyskytuje.

Je mi divné, že ESP domácí síť vidí, ale nepřipojí se.

Ještě kontrolní otázka - jak je řešené napájení toho ESP? Ono si to ve špičce klidně řekne o 500 mA, na to bacha!
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

packa
Příspěvky: 43
Registrován: 15 zář 2015, 12:32

Re: EMAIL sender

Příspěvek od packa » 25 zář 2017, 21:31

jo mám napájeno zexterního zdroje , měl jsem starý router zyxel a tam jsem se s esp připojil , ale nejde adslčást tak mám modem D link něco staršího a ktomu se za boha nepřipojím. nic hodím ho po psoj a koupím něco jiného .
Děkuji

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host