Pánové,
omlouvám se, že odepisuji až teď, ale musel jsme náhle odjet do Brna a neměl jsem přístup k internetu....
Každopádně ten napájecí zdroj bude zřejmě od společnosti MeanWell možná tento:
http://www.czech-meanwell.eu/RSP-320-5- ... -d1509.htm . Nevyznám se ve všech těch jejich zkratkách, to ještě musím pohledat, ale určitě chci zdroj s aktivním PFC. Co si o tom myslíte a co myslíte o té značce? Na podpoře mi sdělili, že všechny jejich zdroje jsou s certifikací SELV. Všechna ostatní elektronika bude ve skříních s krytím IP66 a všechno bude patřičně zaizolované.
Nevíte případně co je česky toto za funkci?
Co je to funkce Remote Sense?
Funkce Remote Sense slouží ke kompenzaci úbytku napětí na výstupních vodičích, nebo-li vodičích mezi zdrojem a zařízením, které je daných zdrojem napájeno.
Aby se vykompenzoval ten úbytek napětí, tak daný zdroj musí dávat o trošičku větší napětí?
Narazil jsem v nějakých dokumentech, že když je síť zapojena tak, že zem a nulák jsou spojeny, tak proudový chránič prostě nebude fungovat. Vím, že jsem u nás doma měl otevřené zásuvky a vedou k nim pouze 2 dráty, takže zem i nula budou v rozvaděči spojeny. Barák je starej cca 30 let. Existuje nějaká varianta proudového chrániče, který lze použít i přes spojenou zem a nulák?