Relé modul - Čína

Le-Ze
Příspěvky: 79
Registrován: 31 kvě 2017, 15:37

Relé modul - Čína

Příspěvek od Le-Ze » 27 bře 2019, 11:56

Zdravím.
By mně jen zajimalý Vaše zkušeností.
Jaka je životnost techto činských relatek?

https://www.aliexpress.com/item/1-2-4-8 ... st=ae803_3

aladin
Příspěvky: 257
Registrován: 12 kvě 2013, 06:43

Re: Relé modul - Čína

Příspěvek od aladin » 27 bře 2019, 13:00

Jaké má být použití? Za ty peníze není ani plošňák
fischertip.cz, Stavebnice.com, MerkurRobot.cz, KlubTechniku.cz

Le-Ze
Příspěvky: 79
Registrován: 31 kvě 2017, 15:37

Re: Relé modul - Čína

Příspěvek od Le-Ze » 27 bře 2019, 14:17

Ovládaní světel v pokojí.
Kámoš bude dělat kompletní rekonstrukci dvou pokojů v baraku i s elektrikou a chce, aby mohl světla ovládat i přes net.
Tu nejde o počet sepnutí toho rele ale zda vydrží byt každý den seple třeba 5 hodin.

Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1742
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: Relé modul - Čína

Příspěvek od jrt » 27 bře 2019, 14:55

Le-Ze píše:
27 bře 2019, 11:56
Jaka je životnost techto činských relatek?
Datasheet praví:

Mechanická: 1X10E7
Elektrická: 1X10E5

Podle ceny modulů se dá předpokládat, že to budou relé, která z nějakého důvodu neprošla výstupní kontrolou a není u nich zaručeno vůbec nic.
jrt
jederobot.cz, hobbyrobot.cz, profirobot.cz
edurobot.cz, robodoupe.cz

Le-Ze
Příspěvky: 79
Registrován: 31 kvě 2017, 15:37

Re: Relé modul - Čína

Příspěvek od Le-Ze » 27 bře 2019, 15:49

Tak pokud se jedna o činu tak, bych na nějaký datasheet nespolehal ;)
Těchto modulu jsem už použíl spoustu a zatím fungují, ale nikdy jsem neřešíl, že by rele bylo denně seple třeba 5 hodín.
Než nějaký datasheet mně spíše zajimají zkušeností.

sweetboi
Příspěvky: 6
Registrován: 26 úno 2019, 16:00

Re: Relé modul - Čína

Příspěvek od sweetboi » 27 bře 2019, 17:13

Dle mého názoru hlavní zátěží je časté spínání/vypínaní .... tzn. mám-li dálkově ovládané světlo a v 17:00 ho zapnu a ve 23:00 vypnu, tak by neměl být problém, ne? Problém vidím spíše v tom, že chci třeba ženě udělat na PIR senzor světlo z LED pásku nad kuchyňskou desku a teď tam bude denně někdo camrat a relé bude cvakat, a to budu nejspíše řešit tranzistorem.

Uživatelský avatar
fulda
Příspěvky: 1026
Registrován: 04 led 2016, 17:18

Re: Relé modul - Čína

Příspěvek od fulda » 27 bře 2019, 17:57

po pravdě - bál bych se ve vlastním domě nechat zaplé na ~230V něco z čínského smetí nejvyšší kvality bez toho, abych na to nepřetržitě koukal a mohl to nějakým hlavním vypínačem odpojit od elektrárny.

Například si dovedu představit, jak se tam bude hezky ohřívat hloupá mastná nečistota na kontaktu, která si vytvoří hezké uhlíkové kolečko a pozvolna přejde z ohřívání do jiskření a z jiskření ... však víš.

... a to dokonce i tehdy, když mi několik uživatelů řekne "mě to funguje".
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Vladimir66
Příspěvky: 349
Registrován: 02 dub 2014, 15:30

Re: Relé modul - Čína

Příspěvek od Vladimir66 » 27 bře 2019, 19:22

v kopirkach se neustale zapina a vypina ohrev 800W "zarovkou" x-krat za den cele roky, a jeste jsem relatka ani triaky ani jednou nemenil.
pokud prijdes 6.4. na Robodoupe, donesu ti zdrojovou desku a muzes si rele vykuchat..
-Vladimir66

aladin
Příspěvky: 257
Registrován: 12 kvě 2013, 06:43

Re: Relé modul - Čína

Příspěvek od aladin » 28 bře 2019, 12:08

Od některých lidí tu neustále zní dokolečka - je to levný čínský šunt, který neprošel výstupní kontrolou....
Rozebrali jste v poslední době nějakou "obyčejnou" levnou spotřební elektroniku, kterou prodávají "seriozní" obchody?
Zvenku nálepky CE, certifikáty,... pak to rozlousknete a nestačíte se divit, jak to mohlo projít zkušebnou...
fischertip.cz, Stavebnice.com, MerkurRobot.cz, KlubTechniku.cz

Le-Ze
Příspěvky: 79
Registrován: 31 kvě 2017, 15:37

Re: Relé modul - Čína

Příspěvek od Le-Ze » 28 bře 2019, 12:52

A co toto?
https://arduino-shop.cz/572-rele-moduly/
Na žádném modulu co mám z ali není napsáno made in china.
Jakou má bastiř jistotu že toto není čina když za to zaplatí 3 X víc?

Mám doma to co psal sweetboi postavene na čině.
2X rele modul a čidlo HC-SR501
A funkční už dlouho.
I když nějake to napajecí trafo z 220 V třeba na 5V, ktere bude furt v zasuvce bych asi nebral.
https://www.t-led.cz/p/led-zdroj-12v-36 ... TMEALw_wcB
Obrazk - v pravo dole :lol:

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host