Nastavení HC-05

Odpovědět
romansis
Příspěvky: 4
Registrován: 31 pro 2017, 17:02

Nastavení HC-05

Příspěvek od romansis » 01 led 2018, 16:43

Dobrý den, podle tohoto návodu http://robodoupe.cz/2015/programovani-b ... u-hc-05-2/ se pokouším nastavit modul HC-05.
Potřebuji změnit název modulu a heslo. Název jde změnit, zkoušeno několikrát, ale heslo stále ne. Neporadí někdo čím by to mohlo být?

Vladimir66
Příspěvky: 226
Registrován: 02 dub 2014, 15:30

Re: Nastavení HC-05

Příspěvek od Vladimir66 » 01 led 2018, 17:13

nemam zkusenost jen zkusim natuknout.
Vypise ti to ok, i kdyz se to ve skutecnosti nezmeni ?
Kdyz posles jen zmenu hesla bez jmena a bez tovarniho nastaveni, taky nic ?
Co dalsi AT prikazy, funguji ?
Mas signaly na 3,3V ?

romansis
Příspěvky: 4
Registrován: 31 pro 2017, 17:02

Re: Nastavení HC-05

Příspěvek od romansis » 01 led 2018, 18:06

Takže pokud napíšu AT+PSWD? odpoví +PIN:"1234"
Když ho chci změnit pošlu AT+PSWD=3982 odpoví ERROR:(1D)

Pokud měním název modulu, vše funguje.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 883
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Nastavení HC-05

Příspěvek od Dex » 01 led 2018, 18:26

Zkus to bez toho = tj. AT+PSWD3982

Všechny HC-05 prostě nejsou stejné a mám takové mlhavé tušení, že jsem to dělal takhle ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

romansis
Příspěvky: 4
Registrován: 31 pro 2017, 17:02

Re: Nastavení HC-05

Příspěvek od romansis » 01 led 2018, 18:52

Odpoví ERROR:(1D)

S příkazem AT+NAME=POKUS to funguje.

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 883
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Nastavení HC-05

Příspěvek od Dex » 01 led 2018, 19:43

To, že jeden příkaz funguje a logicky by pak měl fungovat i jiný (podobný) pro věci z China platit nemusí. Co já už viděl za zmatky ;)

Ukončovací znaky používáš jaké?

Opět si vybavuji, že u jednoho modulu jsem nesměl poslat žádné a u jiného to chtělo NL i CR

EDIT: v rychlosti jsem se optal strýčka Googla a v nové verzi firmware je prý potřeba to zadat takto AT+PSWD="1124" - funguje? ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

romansis
Příspěvky: 4
Registrován: 31 pro 2017, 17:02

Re: Nastavení HC-05

Příspěvek od romansis » 01 led 2018, 20:36

FUNGUJE!!!!! :o :o :o :o
Super, díky moc.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host