Stránka 2 z 2

Re: Jaký kompas?

Napsal: 02 říj 2017, 13:59
od DavidO
Mám GY-271 s HMC5883L, jestli to chceš vyzkoušet. Komunikace přes I2C.
I kdyby se už nedělaly, Alík jich má ještě zásobu :)

Re: Jaký kompas?

Napsal: 02 říj 2017, 14:45
od Dex
Díky za nabídku, ale taky mám doma někde jeden, jenomže se skrývá ve stínech. Jakmile objednám jiný, okamžitě ho najdu ;)

Pročetl jsem věci k HMC5983 a vypadá dobře.

Re: Jaký kompas?

Napsal: 02 říj 2017, 17:06
od pgerla
Klasické magnetické kompasy se střelkou mají v tištěném návodu. "Nepoužívat v blízkosti kovových předmětů a drátů vysokého napětí" Tuším stožáry ruší i 100m daleko. Má něco takového i digitální kompas ;) Rušení bude chytat i lépe a na nějaké soutěži kdy mu jiskří soupeř svými motory ...

Horší či lepší digi kompas je v takovém případě zmatený jak sáňky vlétě.

Re: Jaký kompas?

Napsal: 02 říj 2017, 17:34
od Dex
Jasně že to není dokonalé, ale vítězové na posledním Robotickém dni ho používali jako hlavní senzor pro orientaci docela úspěšně ;)

Čas je, takže vyzkouším a uvidím.

Re: Jaký kompas?

Napsal: 03 říj 2017, 00:26
od Vladimir66
Kdyz je hriste 1,8m x 1,8m , tak ani odchylka nekolika stupnu nezpusobi zasadni problem.
a po vyjeti z hriste - otoceni a vjeti na hriste se da snadno korigovat pozice robota diky caram na hristi.
pokud neni 15-20cm okolo kompasu nic feromagnetickeho, tak kompas funguje v pohode.
(proto jsem modul kompasu prilepil do PET vicka. a to jsem k plastove tycce prisrouboval plastovym sroubkem.)
-V66

Re: Jaký kompas?

Napsal: 03 říj 2017, 12:26
od pgerla
Vladimir66 píše:
03 říj 2017, 00:26
pokud neni 15-20cm okolo kompasu nic feromagnetickeho, tak kompas funguje v pohode.
dík za radu