HC SR-04 jinak

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

HC SR-04 jinak

Příspěvek od JuraS. » 10 srp 2015, 13:00

Ví někdo co je to přiletováno na HC SR-04, kde se to dá sehnat samostatně a co to případně stojí ?
http://www.ebay.com/itm/CJMCU-891-APM2- ... 48715fa882

Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1271
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od jrt » 10 srp 2015, 14:49

Poměrně přesnou. Zda je k dispozici i program pro ten mikroprocesor se mi teď nechce hledat, protože při ceně hotového dálkoměru 0,82 USD je cena součástek na jeho výrobu nepoměrně vyšší.
Jen pro zajímavost, zde je původní projekt SRF-04, ten čínský je poněkud přepracovaný.
jrt
hobbyrobot.cz, profirobot.cz
edurobot.cz, robodoupe.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od JuraS. » 10 srp 2015, 15:04

Nedostanu se na ten první obrázek, blokace v práci. nicméně to co jsi poslal za odkazy je něco na co jsem se neptal (hele jak umím slušně odpovědět, a pak že to neumím). Na té fotce z ebay je na klasické SR-04 přiletovaný ještě jeden panel. Jde mi o něj protože těch SR-04 mám několik. K čemu to slouží ? no k tomuhle http://copter.ardupilot.com/wiki/common ... ndingpage/

Milops3
Příspěvky: 46
Registrován: 09 kvě 2013, 20:51

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od Milops3 » 10 srp 2015, 18:39

Ví někdo co je to přiletováno na HC SR-04
na desce je mega328p (uP) ,
kde se to dá sehnat samostatně a co to případně stojí ?
urcite se to da sehnat samostatne ale bez programu,Cena netto* [CZK/ks]:58.06 , TME.cz
K čemu to slouží ?
slouzi to asi k mereni vysky "modelu" nad zemi pri pristavani/vzletu ci jestly neni v okoli nejaka prekazka, pripojuje se to k deskam APM2.52 APM2.6 , coz jsou "mozky" pro qvadrokoptery

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od JuraS. » 10 srp 2015, 21:45

Booooože.....drž mě.......admin, smazat tuhle otázku....je to jak se zeptat kolik je hodin a dozvědět se, že je středa a svítí slunce. smazat...zeptám se raději jinde, v zahraničí.....
ta otázka byla řečnická, pro .....co neví na co to je.....

Uživatelský avatar
jrt
Příspěvky: 1271
Registrován: 17 úno 2013, 17:13

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od jrt » 10 srp 2015, 22:07

GIGO :D
Ten modul, který je na HC SR-04 připájen, je nejspíš převodník z PWM na stejnosměrné napětí, aby ho bylo možné připojit na APM2.6.
jrt
hobbyrobot.cz, profirobot.cz
edurobot.cz, robodoupe.cz

hubacekp
Příspěvky: 259
Registrován: 24 úno 2013, 13:40

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od hubacekp » 10 srp 2015, 23:43

Jen ti to předělá výstup senzoru, abys to mohl připojit na analogový pin Arduina:

obdoba je např zde:
http://www.aliexpress.com/item/New-CJMC ... 95029.html
(podívej se na první a pak pátý obrázek - porovnej výstupy)

nahradilo se tím dříve používané toto:
https://www.coolcomponents.co.uk/ultras ... l-ez0.html
http://copter.ardupilot.com/wiki/common ... age/sonar/

Důvod ? Asi cena?

Pokud umíš číst senzory, kterých máš hromadu, nebudeš převodník potřebovat.

hubacekp
Příspěvky: 259
Registrován: 24 úno 2013, 13:40

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od hubacekp » 10 srp 2015, 23:48

Booooože.....drž mě.......admin, smazat tuhle otázku....je to jak se zeptat kolik je hodin a dozvědět se, že je středa a svítí slunce. smazat...zeptám se raději jinde, v zahraničí.....
ta otázka byla řečnická, pro .....co neví na co to je.....
v zahraničí se lidem, kteří píší takovéto příspěvky říká trolové. ;)
pěkný den

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od JuraS. » 11 srp 2015, 07:14

Díky za odpovědi k tématu. Koukám, že ten převodník asi nebude možné sehnat samostatně. jen mě udivuje ta cena vůči samotné HC SR-04 a ve vztahu k ceně zbytku elektroniky k multicopteře. Stavím jednu autonomní.
hubaček - ten ardupilot je udělaný tak, že s firmware už má všechno hotové, nedá se na něj něco napojit co není v původním firmware a dodělávat to. Zvlášť u coptery co by mohla lítat nad karlovým mostem..netřeba praštit po hlavě platícího japonského turistu. Ten sonar je u coptery důležitá v tom, že magnetometr se dá kalibrovat ale kdo z nás zná přesnou nadmořskou výšku na místě kde právě stojí? No a nejen coptery umí RTL čili "přistaň sám na místě odkud jsi vystartoval". Multicoptera i letadlo, vrtulník umí samostatně přistát,a le když neznají přesnou výšku tak to může být křápnutí o zem. Sonar pak pod nastavenou výšku co poskytuje magnetometr upřesňuje skutečnou výšku. Je to 10 -5 metrů, dá se to nastavit. Jinde tady na foru jsem psal, ž HC SR-04 je levný sonar s velkou odchylkou. 5cm je odchylka jako kráva přistáváte li s copterou co má na sobě HD kameru a váží 3 kila. Nebo s vrtulníkem s turbínou. Ty další sonary z toho odkazu jsou daleko přesnější a dá se k nim vyrobit ještě další upřesnění (je to na těch stránkách). Jen ta cena je děsivá. Zatím chci použít tu HC SR-04 a pak časem...hlavně přidělám optický sonar ve směru letu. aby coptera nepřápla do nějakýho stromu, baráku, turisty.
Ten odkaz na eshop je přesně ten stejný výrobek jako prodávají na ebay. Na ebay je to i levnější, jen humpolácky napájené. proto byla tato otázka. Kde sehnat ten převodník samostatně. http://www.ebay.com/itm/CJMCU-89-APM2-U ... 2516.l5255

btw. troll

hubacekp
Příspěvky: 259
Registrován: 24 úno 2013, 13:40

Re: HC SR-04 jinak

Příspěvek od hubacekp » 11 srp 2015, 09:11

bude ta multicoptera co stavíš používat mavlink?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host