Databaze influxdb pro Grafanu

Odpovědět
BigSandy
Příspěvky: 17
Registrován: 12 pro 2017, 10:33

Databaze influxdb pro Grafanu

Příspěvek od BigSandy » 24 zář 2019, 21:02

Zdravím.
Nenajde se tu někdo, kdo v tom umí?
Vše mi funguje, umím vytvořit databazi, ale nějak se mi nedaři ji krmit.
Mam na raspi soubor, třeba /home/pi/teplota_kotel
v souboru je jenjeden řadek 16.1

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1076
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Databaze influxdb pro Grafanu

Příspěvek od Dex » 25 zář 2019, 10:30

Google dneska nefunguje? :) Jak se získává ta teplota? Já třeba InfluxDB krmil přímo z ESP a Grafana pak nad tím "jen" malovala grafy, což je asi to, co se chce?

Třeba tady je jeden takový pěkný příklad jak krmit InfluxDB z Pythona https://www.influxdata.com/blog/getting ... -influxdb/ (nalezeno pomocí strýčka Googla za asi 10 sekund ;))
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

BigSandy
Příspěvky: 17
Registrován: 12 pro 2017, 10:33

Re: Databaze influxdb pro Grafanu

Příspěvek od BigSandy » 26 zář 2019, 17:45

No zrovna python jsem nechtěl.
A je tam.
Můžeme zjistit, zda databáze existuje.
[{'name': 'telegraf'}, {'name': '_internal'}, {'name': 'pyexample'}]

Takže stejnak to použivá telegraf', který má spoustu svých pluginu.
Už jsem to rozjel přes plugin inputs.file :D , ted bojuji s grafarnou ;)

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1076
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Databaze influxdb pro Grafanu

Příspěvek od Dex » 26 zář 2019, 17:59

Pokud jsi nechtěl Pythona, tak jsi to měl říct, křišťálovou kouli mám dlouhodobě v opravě...

Ten návod se přece nepoužije přesně tak jak je, nenapadlo mne, že je nutné to extra zmiňovat. Šlo o to naplnit DB daty a to tam je myslím docela hezky popsané. Grafana samotná je klikátko ;)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

BigSandy
Příspěvky: 17
Registrován: 12 pro 2017, 10:33

Re: Databaze influxdb pro Grafanu

Příspěvek od BigSandy » 26 zář 2019, 18:17

Ale umět to naklikat :(
https://i.postimg.cc/Nf2k0RYq/influx.png

Grafarna - zdroje dat - InfluxDB jsem vyplnil kolonku databaze - telegram a vyskočilo zdroj dat pracuje.
Pak tam je - vytvořit svou první desku - graf - vpravo nahoře nastavení a ted začinat to klikatko a jsem v hají :mrgreen:

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1076
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Databaze influxdb pro Grafanu

Příspěvek od Dex » 26 zář 2019, 18:40

A tohle https://youtu.be/sKNZMtoSHN4 video jsi viděl? Já tedy ne, ale třeba je to přesně to co chceš :)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

BigSandy
Příspěvky: 17
Registrován: 12 pro 2017, 10:33

Re: Databaze influxdb pro Grafanu

Příspěvek od BigSandy » 26 zář 2019, 19:16

Viděl, je tam spoustu dilu.
Tady to je to co potřebují.
https://www.youtube.com/watch?v=_6gMnAWFvU4

Ty maš Grafanu a influxdb?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host