Stránka 4 z 5

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 06 úno 2019, 21:01
od jova
Ano máš pravdu, na funkci to vliv mít nebude. Jde jen o to, že pokud by se ty rezistory z pinu 2 na 0V po naprogramování odpojily, tak mikročip nebude fungovat. Proto se dávají hned vedle procesoru.

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 06 úno 2019, 21:31
od mirda328
Ok předělám to jak to má být.
Ještě jestli mi povíš, co vzít sebou na Robodoupě.

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 06 úno 2019, 22:28
od jrt
mirda328 píše:
06 úno 2019, 21:31
Ok předělám to jak to má být.
Ještě jestli mi povíš, co vzít sebou na Robodoupě.
Předělávat nic nemusíš, prostě nech ten kabel pořád připojený. Ovšem pokud proceor nejde naprogramovat, tak to samozřejmě není neuzemněným pinem.
Na Robodoupě vezmi všechno co s tvým problémem souvisí, tedy počítač, PICAXE zapojený na nepájivém poli, programovací kabel, USB / RS232 převodník a napájecí zdroj.
Pokud se mi podaří nezapomenout, vezmu sebou vlastní vybavení a budeme hledat chybu.

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 06 úno 2019, 22:36
od mirda328
Tak to je skvělý, moc děkuji za ochotu.

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 07 úno 2019, 15:30
od mirda328
[/quote]
Na Robodoupě vezmi všechno co s tvým problémem souvisí, tedy počítač, PICAXE zapojený na nepájivém poli, programovací kabel, USB / RS232 převodník a napájecí zdroj.
Pokud se mi podaří nezapomenout, vezmu sebou vlastní vybavení a budeme hledat chybu.
[/quote]

Ahoj,
ještě jednu drobnost.
Sice jsem to psal, ale raději připomenu, že jako přenosný PC mám "historický" netbook Asus s Win10, tak jestli to nebude vadit, resp. jestli to není právě příčina mého nezdaru se zprovozněním PICAXE :-)
Mirek

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 07 úno 2019, 15:34
od mirda328
jrt píše:
06 úno 2019, 22:28

Na Robodoupě vezmi všechno co s tvým problémem souvisí, tedy počítač, PICAXE zapojený na nepájivém poli, programovací kabel, USB / RS232 převodník a napájecí zdroj.
Pokud se mi podaří nezapomenout, vezmu sebou vlastní vybavení a budeme hledat chybu.
Předchozí dotaz patřil Tobě, nějak jsem to blbě zkopíroval.

Mirek

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 07 úno 2019, 19:36
od jova
Jsem zvědavý jak to dopadne. Osobně bych to typoval na špatný ovladač té redukce USB/RS232. Být tebou, zkusím podle jeho označení a čísla dohledat na internetu nějaký jiný ovladač.

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 07 úno 2019, 22:21
od mirda328
jova píše:
07 úno 2019, 19:36
Jsem zvědavý jak to dopadne. Osobně bych to typoval na špatný ovladač té redukce USB/RS232. Být tebou, zkusím podle jeho označení a čísla dohledat na internetu nějaký jiný ovladač.
Ahoj,

tak mám rozuzlení 😉
Už mi to funguje 😁

Koupil jsem nové ty 3 rezistory a ty z kabelu jsem odstranil. Takže kabel je bez nich a nově pořízené rezistory jsem podle schématu zapojil do nepájivého pole. A začalo to fungovat na první dobrou😁

Zřejmě byla chyba připájet rezistory přímo na sériový konektor. Nic jiného mě nenapadá.

Takže si myslím, že moje návštěva v Robodoupěti je už bezpředmětnà.
Přesto všem děkuji za pomoc.

Mirek

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 08 úno 2019, 09:54
od Dex
Nedá mi to a musím to říct - já to říkal ;)

Re: Nefunkční propojení mikrokontroléru PICAXE-08M2 s redukcí

Napsal: 08 úno 2019, 10:12
od DavidO
mirda328 píše:
07 úno 2019, 22:21
tak mám rozuzlení 😉
Už mi to funguje 😁
Paráda!
mirda328 píše:
07 úno 2019, 22:21
Koupil jsem nové ty 3 rezistory a ty z kabelu jsem odstranil. Takže kabel je bez nich a nově pořízené rezistory jsem podle schématu zapojil do nepájivého pole. A začalo to fungovat na první dobrou😁
Tohle mě začíná zajímat. Jestli jsi ty staré ještě nevyhodil, tak si změř jejich odpor - jestli ses třeba nesekl v řádu (já jsem se sice na fotce zkusil podívat, jaký mají barevný kód, ale nebylo to moc zřetelné).
mirda328 píše:
07 úno 2019, 22:21
Zřejmě byla chyba připájet rezistory přímo na sériový konektor. Nic jiného mě nenapadá.
V tom, kde jsou odpory, to není. Ty odpory musí být akorát na správném místě podle schématu, jinak jejich fyzické umístění je samozřejmě úplně jedno. Takže logicky buď to bylo zapojené jinak než podle schematu, nebo byl problém v drátech, nebo odporech samotných.
mirda328 píše:
07 úno 2019, 22:21
Takže si myslím, že moje návštěva v Robodoupěti je už bezpředmětnà.
Přesto všem děkuji za pomoc.
A to stejně přijď a přines to. My jsme zvědaví!