Stažení programovacího prostředí

uhnila_malina
Příspěvky: 18
Registrován: 02 kvě 2014, 08:42

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od uhnila_malina » 17 čer 2015, 10:56

Vzhledem k zapojení zmíněného shieldu by neměl být problém jej programovat pomocí mikroUSB konektoru který se na něm nachází. Každopádně i kdyby bylo třeba jej programovat z maliny tak bych neviděl problém do ni nahrát novější verzi vývojového prostředí.

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 18 čer 2015, 07:38

Do rpi se instalují programy jako třeba do ubuntu tj.

Kód: Vybrat vše

apt-get install
a upgrade

Kód: Vybrat vše

apt-get update
a

Kód: Vybrat vše

apt-get upgrade
. Jistě, dá se kompilovat ze zdrojových kódů. OpenCV 2.7.9 jsem tak kompiloval cca 18 hodin (celý proces)...tzn. že pokud v hotových balíčcích novější ArduinoIDE není tak si kompilaci raději odpustím. Ty máš RPI ? Kterou verzi ?

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1291
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od Dex » 18 čer 2015, 09:13

Jen drobnosti: nejdříve update čímž se aktualizují zdroje a až pak install nebo upgrade. Ten opravdu dělá upgrade všech balíčků. Raspbian je mírně upravený Debian. Ubuntu kdysi vyšlo z Debianu, proto ty podobnosti.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 18 čer 2015, 09:30

Jasan, píšu to z voleje, z hlavy..jistě, o ubuntu něco vím...s linuxem jsem začínal s redhat 4.1..ty sám máš raspberry pi ?

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1291
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od Dex » 18 čer 2015, 09:39

RedHat je pro děcka :D Já začínal se Slackware, ale to už je pěkně dávno ;)

RPi mám dvě. Na jednom mi běží rozhraní k meteostanici a druhé mám na pokusy.
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 18 čer 2015, 10:09

no já měl od té doby několik zařízené které běhalo pod upraveným linuxem, namátkou routery od asusu...já rh měl v práci kde jsem načerno zřídil server co automatizoval práci mého týmu...meteostanici mám taky..ale profi, koupenou...a kdybych chtěl něco bastlit tak zavařovačku, žebřík a rosničku a mraveniště...to je přesnější než jakýkoliv meteorolog i s nevýkonnějším počítačem....

Uživatelský avatar
Dex
Administrátor
Příspěvky: 1291
Registrován: 16 úno 2013, 14:26

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od Dex » 18 čer 2015, 11:17

Já mám meteostanici taky koupenou, ale neměla webové rozhraní, tak se muselo holt dodělat viz. meteo.rxd.cz :)
"all your robots are belong to us"
robodoupe.cz | rxd.cz | codetory.cz

JuraS.
Příspěvky: 304
Registrován: 28 led 2015, 16:06

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od JuraS. » 18 čer 2015, 11:48

hezké ale i takové stanice se prodávají co se nakalibrují podle gps bodu kde stojí čidla a nadmořská výška a okolní stavby co by mohli clonit a připojí se to na internet. Víš, mě je úplně u zadku jestli budu vědět že před 5 ti roky v tuto dobu sněžilo a nebo svítilo slunce...nechápu k čemu by mi mohlo být logovat počasí zvlášť v bytě kde jsem míň jak 75% času...a pak, když jsem vevnitř tak mi je úplně u zadku jestli venku padají kroupy...při těch posledních jsem stál na balkoně a tomu nahoře jsem radil ať přitlačí a přidá, že to co teklo u nás bylo nic...

uhnila_malina
Příspěvky: 18
Registrován: 02 kvě 2014, 08:42

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od uhnila_malina » 19 čer 2015, 16:13

Na malině samozřejmě kompilace bude trvat neuvěřitelně dlouho proto je lepší si danou věc zkompilovat na "velkém" počítači do maliny se pak jen nahraje .deb soubor který se dá nainstalovat pomocí příkazu dpkg.

fin
Příspěvky: 37
Registrován: 19 dub 2013, 15:24

Re: Stažení programovacího prostředí

Příspěvek od fin » 21 čer 2015, 20:50

AlesH píše:Ahoj. Na ty instalace si zvykneš. Jak jsi na tom ale se základy programování? Např. pojmy jako "proměnné", "podmíněné příkazy" nebo "cykly"? Pokud jsi programováním zatím zcela "nedotčen", tak to budeš mít i s Arduinem dost těžké (i když nic moc jednoduššího už skoro neexistuje). Pomocí vzorových příkladů by ses ale do toho mohl dostat a i tady na fóru ti určitě někdo pomůže. Dej vědět jak pokračuješ.
Pojmy jako "proměnné", "podmíněné příkazy " nebo "cykly " a podobné bych uměl použít.
Je možné začít s Arduiny zakoupené v "Arduina-schop.cz" ?
Arduino NANO v.3.0 ATmega 328
Displej NOKIA 5110
Čidlo BMP 180
Nebo je jistější Arduino NANO zakoupit na př. v GM Elektronic za 1080,-Kč ?

Začít s arduiny Arduino NANO bych raději dal přednost,
protože bych nemusel shánět USB převodník pro Arduino PRO mini. Je to možný tento postup?
Děkuji za odpověd. fin

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host